Nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pristupa mapiranju dionika regionalnih lanaca vrijednosti raspisujući javne pozive za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti.

Javni pozivi su prvenstveno usmjereni na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti.

Vizija i misija regionalnih lanaca vrijednosti biti će definirani zajedničkom Deklaracijom o suradnji koju će potpisati dionici mapirani u okviru svakog regionalnog lanca vrijednosti.

Koordinacijsko vijeće, radni tim i Leadership grupe Panonske Hrvatske, koji su oformljeni u procesu izrade plana za industrijsku tranziciju, nastavit će sa svojim radom kroz strateške forume za regionalne lance vrijednosti (RLV forumi), čime će se omogućiti kontinuirani proces poduzetničkog otkrivanja i učinkovito upravljanje industrijskom tranzicijom.

U okviru RLV foruma, uz podršku MRRFEU-a, izradit će se akcijski planovi za razvoj/unaprjeđenje RLV-ova kojim će se definirati prioritetna područja ulaganja i identificirati indikativne misije i teme za istraživanje i razvoj, poslovna, istraživačka i tehnološka infrastruktura, ključne tehnologije te pametne vještine potrebne za industrijsku tranziciju. Temeljem izrađenih akcijskih planova, Upravljačko tijelo za Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027. dobit će inpute za izradu ciljanih javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će se dati podršku dionicima regionalnih lanaca vrijednosti u procesu industrijske tranzicije.

Lanci vrijednosti, za koje smo zajednički prepoznali da imaju najveći potencijal za rast u Panonskoj Hrvatskoj su:

  • RLV Zeleni rast Panonske Hrvatske
  • RLV Hrana i poljoprivreda Panonske Hrvatske
  • RLV Pametne i kreativne industrije Panonske Hrvatske
  • RLV Kontinentalni turizam Panonske Hrvatske.

U sljedećim koracima pokušajte što je najbolje moguće razumjeti svoju buduću ulogu u jednom ili više lanaca vrijednosti Panonske Hrvatske. Svjesni smo da ćete u procesu industrijske tranzicije još otkrivati dodatne elemente i razvijati se prema mrežama suradnje okrenutima budućnosti, no ove inicijalne informacije su nam od iznimne važnosti u fazi mapiranja ključnih dionika.  Više o industrijskoj tranziciji u Panonskoj Hrvatskoj općenito možete pronaći u Planu za industrijsku tranziciju (PIT) Panonske Hrvatske.

Uključite se na vrijeme i postanite su-kreator politika za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske!

MRRFEU

Na ovu temu još nema komentara. Vaše mišljenje nam je važno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: