Poštovani mještani, obavještavamo vas pa će na području naše općine uskoro započeti još jedan projekt. Naime, početkom ove godine općina Sibinj uputila je dopis ŽUC-u za potrebom rekonstrukcije ceste u ul.Hrvatskih branitelja u Slobodnici.

Kao što vam je poznato od ulaska u naselje Slobodnica pa do crkve sv.Marka u centru sela kolnička traka je u lošem stanju, njome prometuje velik broj kamiona i automobila uska je, te smatramo da ju je potrebno modernizirati radi sigurnosti naših mještana.

Ovih dana dobili smo dopis od Županijske uprave za ceste da je našem zahtjevu udovoljeno te je isti opravdan, navodeći da Općina dostavi posebne uvjete za projektiranje buduće rekonstrukcije.

Od strane općine Sibinj za buduće projektiranje zatraženo je postavljanje pješačkih prijelaza sa potrebnom sigurnosnom signalizacijom, izgradnja kružnog toka na križanju ulica Trg sv. Marka- Ul.Tiskalovci – Posavska ulica – Ulica Gornja mala, a sve kako bi se usporio promet cestovnih vozila, te zajedno sa pješačkim prijelazima povećala sigurnost djece na putu do škole, ali i sigurnost svih mještana. Nadalje, zatražili smo izgradnju autobusnih stajališta i pješačkih staza u oba smjera kao i proširenje navedene trase.
Vjerujemo da bi gradjevinska dozvola trebala biti gotova najkasnije do proljeća a zatim i sukladno Planu nabave ŽUC-a da bi se i krenulo u izgradnju iste.

Nastavak je ovo kontinuiranog rada općinske uprave, iniciranja radova i ukazivanja na probleme u našim naseljima te dobre suradnje Općine Sibinj i Županijske uprave za ceste s ciljem osiguravanja boljih uvjeta za sve stanovnike naših sela.

Na ovu temu još nema komentara. Vaše mišljenje nam je važno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: