Poštovani mještani,
obavještavamo vas da je ovih dana u našoj Općini započeo još jedan vrlo značajan projekt. Riječ je o realizaciji 9 milijuna kuna vrijednog projekta cestovne rekonstrukcije i uređenja središta naselja Sibinj.

Prije tri godine općinski načelnik Josip Pavić zajedno sa policijskom upravom BPŽ incirao je sastanak na temu uređenja ove dionice u Hrvatskim cestama d.o.o.

Detaljnom analizom Hrvatskih cesta d.o.o donešena je odluka o opravdanosti prometnog uređenja navedene dionice te se pristupilo izradi projekta.
Navedenim projektom će se unaprijediti svi sigurnosni aspekti na dionici državne ceste D525 koja prolazi općinskim središtem.
Budući da je dionica od 550 metara izrazito frekventna te njome dnevno prodje i do 7 tisuća automobila, posebice nas raduje činjenica kako će po završetku projekta naša djeca moći bezbrižno ići u školu.

Projektom rekonstrukcije obuhvaćeno je postavljanje semafora sa tipkalom, postavljanje brzinomjera za vozače sa izravnim paljenjem semafora, staze sa obje strane dionice, nova autobusna stajališta, šetnica kroz park, nova led rasvjeta, uređenje parkirališnih mjesta u centru, te proširenje ceste na pojedinim mjestima.

Radove na uređenju centra izvodi tvrtka PZC iz Slavonskog Broda, a ovim putem koristimo prigodu zamoliti sve sumještane za strpljenje pri prolascima kroz centar u Sibinju te isto tako pozvati sve da prilagode brzinu koja je zbog radova ograničena na 20 km/h.