KUD “TOMISLAV” – Sibinj

KUD “TOMSLAV” SIBINJ djeluje preko 60 godina na području sadašnje općine Sibinj, kao glavna poveznica djelovanja i očuvanja izvornog slavonskog folklora, ponajprije sa područja sela Sibinja

Dakako, uz izvorni folklor same Brodsko-posavske županije i sela Sibinja, njeguje i foklorne plesove cijele Lijepe naše. Vrijedno je spomenuti plesove Međimurja, Posavine, Baranje, Like, Zagorja te Bunjevačke plesove, Ražanac, Korčulanski plesovi i dr.

Kroz dugoodišnje djelovanje, kroz KUD je prošlo mnoštvo članova koji su svojim zalaganjem, radom a posebno ljubavlju prema folkloru i Slavoniji ostavili trag, svatko na svoj jedinstveni način.

U sadašnjem radu KUD-a sudjeluju oko 70 članova, u više sekcija: folklorna, tamburaška, pjevačka i diječija.

Svoj rad i trud, te rezultate pokazuju, uspješno, na gostovanjima diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Vrhunac rada tijekom cijele godine je godišnji koncert, koji kao poklon svome selu održavaju tradicionalno na Sveta tri kralja.

Članovi KUD-a posebno su ponosni na sve osvojene nagrade na natjecanjima ljepote, gdje se ocjenjue ljepota narodne nošnje, ali i ljepota same djevojke i snaše.

Predsjednica:
Ankica Travarević
Voditeljica:
Jadranka Petrik
Adresa:
Ulica 108. brigade ZNG 6, SIBINJ