Obavijest udrugama- Izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava za 2022.

Poštovani predstavnici udruga,

Pravilnikom o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija (N.N. br. 31/15) propisana je obveza izvještavanja o potrošnji sredstava iz javnih izvora, uključujući i sredstva iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Podsjećamo Vas da je temeljem članka 4. ugovora o financiranju aktivnosti rok za izvještavanje o potrošnji proračunskih sredstava za prošlu godinu do 28. veljače 2023. godine. Za izvještavanje o potrošnji proračunskih sredstava za poslovnu godinu propisan je obrazac PROR-POT, Obrazac opisnog izvješća A12 i Obrazac financijskog izvješća A13, a dostavlja se davatelju sredstava.

Navedene obrasce možete preuzeti na web stranicama općine ili u prostorijama općine.

Uz izvještaj neprofitne organizacije su dužne dostaviti i kopiju vjerodostojne dokumentacije na temelju koje je rashod/izdatak, iskazan u Obrascu: PROR-POT (račune, obračune ili druge odgovarajuće dokumente).

Također, a budući da je pred nama vrijeme održavanja vaših godišnjih Skupština, što je obaveza svake Udruge, ovim putem vas molimo da nas o istima obavijestite minimalno 4 dana ranije kako bi na istima mogli i prisustvovati.

Datoteke dostupne za preuzimanje:

Nabavka komunalnog vozila

U cilju poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave, ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine tijekom mjeseca srpnja 2022 godine raspisalo je javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.

Na temelju provedenog natječaja općini Sibinj dodjeljen je iznos od 50 tisuća kuna za kupnju malog komunalnog vozila.

Tako je u ponedjeljak 16.siječnja 2023 godine općini Sibinj isporučeno komunalno vozilo koje će kroz svoje radove koristiti komunalna tvrtka Usluge Sibinj d.o.o u svom svakodnevnom radu.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić istog dana predao je ključeve vozila direktoru općinskog komunalnog poduzeća gdinu.Martinu Šući koji je izrazio zadovoljstvo pristiglim novim vozilom koji će im olakšati obavljanje svakodnih poslova.

Obavijest – općinske mjere

Poštovani stanovnici općine Sibinj obavještavamo Vas kako će Općina Sibinj i ove godine i to do kraja prvog tromjesečja (31.03.2023.) na svojoj Internet stranici objaviti sljedeće Javne pozive:

  1. Javni poziv za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Sibinj u 2023. godini,
  2. Javni poziv za provedbu Programa poticanja razvoja poduzetništva u općini Sibinj za 2023. godinu i
  3. Javni poziv za provedbu Programa potpora poljoprivrednicima na području općine Sibinj za 2023. godinu.

Stoga Vas molimo, pratite našu Internet stranicu kako biste se na vrijeme i uz ispunjenje propisanih uvjeta mogli prijaviti na iste.

Održan 3.tradicionalni turnir Streljačke udruge Petnja

U subotu 31.prosinca, na staru godinu u organizaciji Streljačke udruge Petnja na novom strelištu u Završju održan je tradicionalni turnir u gadjanju glinenih golubova.

Od ukupno 10 ekipa koje su dolazile iz Brodsko posavske i Požeško slavonske županije najuspješnija je bila ekipa iz Vrpolja koja je odnjela pobjedu kroz sve tri discipline

(ekipno,pojedinačno i fair play).

Nazočne su pozdravili predsjednik streljačke udruge Petnja Matija Orešković objasnivši pravila turnira i načelnik općine Sibinj Josip Pavić koji je ujedno otvorio turnir prvim hitcem te dodjelio nagrade pobjednicima.

Potpisani ugovori o stipendiranju

Ovih dana u općinakoj vijećnici općine Sibinj upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Sibinj.

Nakon raspisanog javnog poziva a na temelju prijesloga povjerenstva za ocjenjivanje pristiglih prijava načelnik općine Sibinj Josip Pavić potpisao ugovore o stipendiranju sa 15 studenata.

Svaki student tako je ostvario potporu od 500 kn mjesečno koje će im pomoći u njihovom mjesečnom studentskom budžetu.

Ovo je deveta godina financiranja ugovora o stipendiranju koju su naši studenti odlično prihvatili.

Načelnik Josip Pavić čestitao je svim stipendistima na potpisanim ugovorima.

Dodjeljene Odluke o financiranju

U utorak 27.prosinca u vijećnici općine Sibinj upriličena je dodjela Odluka o financiranju korisnicima nove općinske mjere.

Kao što vam je poznato uz Mjeru za mlade obitelji te Mjeru za poduzetnike općina je uspostavila i novu Mjeru za poljoprivrednike.

Tako je općinski načelnik Josip Pavić danas dodijelio sedam Odluka o financiranju poticanja vlasnika OPG-ova na području naše općine.

Dodijeljeno je pet Odluka o financiranju za otvaranje novih OpG-ova ,te dvije Odluke za financiranje projekata naših poljoprivrednika.

Nadamo se da ćemo i ovom potporom pomoći našim poljoprivrednicima.

Čestitamo dobitnicima Odluka.

Ovom prigodom najavljujem da će se novi javni poziv za poljoprivrednike objaviti u prvom kvartalu 2023 godine.

Udruga Dilj M&M iz Brčina darivala djecu

Kao i svake godine, zadnjeg dana ovogodišnjeg polugodišta osnovnoškolce naše područne škole Oš Sibinjskih žrtava u Ravnu posjetila je udruga M&M Dilj Brčino Ravan.

Članovi udruge na čelu s predsjednikom Mariom Jankovićem i ove godine darovala je sve osnovnoškolce prigodnim darovima za Božićne blagdana.

Ovi dani su prilika da naše najmladje stanovnike darujemo bar na ovaj skromni način koji će im ostati u sjećanju istaknuli su u udruzi koji svim žiteljima žele vesele kako božićne tako i novogodišnje blagdane.

Svečano u Gromačniku

Posebno božićno ozračje ove je godine, uoči svetkovine Rođenja Gospodinova, vladalo u filijalnoj crkvi Duha Svetoga u Gromačniku.

Uoči mise Polnoćke, djeca i mladi su po prvi puta u ovoj župi uprizorili žive jaslice, na radost brojnih okupljenih vjernika.

Za scenski prikaz rođenja Gospodinova u betlehemskim jaslicama zajednički su se pripremali više od mjesec dana, trudeći se da sve bude autentično. Sve je pokrenula župljanka Anita Terzić, sa željom da se u njihovom selu i crkvi ponovno vrati duh Božića, zajedništva i radosti. U tome je dobila podršku župnika,brojnih vjernika iz Gromačnika kao i roditelja djece, pa je hvalevrijedna ideja brzo prerasla u pravi projekt.

Scenski prikaz priredila je vjeroučiteljica Mirjana Tolić.

Djeca su tako utjelovila Svetu Obitelj, pastire, anđele i mudrace; čak su nabavili i žive životinje a sve kako bi se vjernicima dočarala skromnost i jednostavnost betlehemskih jaslica. Sve su dodatno obogatile tri djevojčice iz KUD-a Krešimir Šimić iz Podcrkavlja, koje su sviranjem na tamburicama animirale cjelovečernji duhovni program.

U Gromačniku je tako, u svetoj božićnoj noći, ponovno zasjalo zajedništvo brojne djece i mladih, ali i starijih, koji su zahvalnoga srca došli proslaviti Isusov rođendan.

 

Izvor: Radosna vijest

Autor: Ivica Vlašić

foto: Bernard Tomas

Održan tradicionalan doručak na Badnjak

U subotu 24.prosinca na Badnjak u parku u Sibinju upriličen je tradicionalni doručak za sve mještane naše općine.

Udruga športskih ribiča Petnja pekla je girice, a Sibinjska udruga pčelara osigurala je i mještane počastila rakijom medicom te kuhanim vinom.

Na ovaj način čestitali smo si  Badnjak, Adama i Evu, ali i susreli se s mještanima na kraju još jedne godine, prije same večernje mise i najljepših trenutaka koje provodimo u krugu obitelji istaknuo je tom prigodom načelnik općine Sibinj Josip Pavić.

Hvala našim ribičima i pčelarima na vrijednim rukama tokom cijelog današnjeg dana….

Svim mještanima čestitamo Badnjak,Adama i Evu….

Potpisan još jedan ugovor za mlade obitelji

U petak 23.prosinca u općinskoj vijećnici općine Sibinj upriličeno je potpisivanje još jednog ovogodišnjeg ugovora za mlade obitelji.

Općinski načelnik Josip Pavić potpisao je tako ugovor sa obitelji koja je koristila Mjeru 1.2 iz Programa za mlade obitelji koja se odnosi na plaćanje priključka na komunalnu infrastrukturu.

Potpisniku današnjeg ugovora čestitamo te pozivamo sve zainteresirane da koriste općinske mjere i u 2023 godini.