Završna konferencija projekta Zaželi

U društvenom domu u Sibinju dana 27.svibnja općina Sibinj održala je završnu konferenciju za još jedan EU projekt.

Radi se o završetku projekta pod nazivom “Nastavljamo zajedno” vrijednom 2,4 milijuna kuna financiranog iz Europskog Socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić pozdravio je nazočne sudionike konferencije iznoseći postignute ciljeve ovog za općinu važnog projekta.

Kroz projekt je bilo zaposleno 26 osoba na 18 mjeseci, koje su svakodnevno obilazile i skrbile 208 korisnika ovih usluga.

Nadalje kroz sve mjesece projekta osigurani su paketi za kućansko-higijenske potrepštine za svako domaćinstvo te je osposobljeno 13 djelatnica za dodatno zanimanje cvjećar-aranžer.

Općina Sibinj će i u daljenjem razdoblju nastojati provoditi ovakve i slične projekte a sve kako bi olakšali svakodnevicu našim žiteljima treće životne dobi.

Novi ugovor za općinu Sibinj

U ponedjeljak 23.svibnja općina Sibinj potpisala je još jedan ugovor.

Radi se o ugovoru o financiranju projekta pod nazivom “Izgradnja kolnika ceste u Ribarskoj ulici u naselju Slobodnica”.

U sklopu javnog poziva Programa održivog razvoja lokalne zajednice

koji ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za ovaj natječaj dodjelit će općini Sibinj 250 tisuća kuna.

Ugovore je u ime ministarstva potpisala ministrica Tramišćak dok je u ime općine Sibinj ugovore potpisao načelnik općine Josip Pavić.

Za navedeni projekt općina Sibinj je već raspisala javni natječaj na koji je trenutno uložena žalba državnoj komisiji. Nakon što državna komisija donese odluku o najpovoljnijem izvođaču krenut će se i sa samim radovima.

Potpisom ovog ugovora nastavljamo ulagati u komunalnu infrastrukturu na području naše općine.

Nastavak ulaganja u kanalsku mrežu

Poštovani mještani,

ovih dana na području naše općine u tijeku je nastavak izgradnje kanalske mreže.

U suradnji sa Hrvatskim vodama d.o.o uredjuje se kanal Vilkov potok u naselju Bartolovci.

U dužini od cca 320 metara izbetonirani su temelji i pokosi korita kako bi se kanal mogao redovito održavati.

Radove izvodi tvrtka Brodska posavina a vrijednost investicije Hrvatskih voda d.o.o je 400 tisuća kuna s Pdv-om.

Nastavak je ovo uredjenja i ulaganja u kanalsku mrežu na području općine Sibinj.

Savjetovanje s javnošću u postupku donošenja Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Sibinj

Poštovani stanovnici Općine Sibinj,

 

Općina Sibinj je u postupku izrade nove Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Sibinj. Kako bismo izradili što kvalitetniju Odluku, nacrt prijedloga navedene Odluke upućen je u proceduru savjetovanja s javnošću.

 

Cilj provođenja savjetovanja sa javnošću je upoznavanje javnosti i svih zainteresiranih subjekata, građanstva te pravnih i fizičkih osoba s predloženim nacrtom prijedloga Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Sibinj a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Stoga Vas, putem instrumenta savjetovanja s javnošću, molimo za sudjelovanjem u procesu donošenja nove Odluke.

Pristup na savjetovanje je moguć preko linka „savjetovanja s javnošću“ na web stranicama Općine Sibinj.“

Lijepe sportske vijesti

U subotu 7.svibnja u SD Vijuš u Slavonskom Brodu održano je Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i U 21.

Nastupila su 33 kluba sa 125 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Brođane su na prvenstvu Hrvatske predstavljali mještani općine Sibinj Matea i Mihael Ećimović,te Ana Lujić,sa partnericama Dorom Has i Karlom Jurić.

U najbrojnijoj kategoriji kadetkinja Ana Lujić iz Gornjih Andrijevaca je osvojila prvo mjesto i potvrdila plasman sa prošlogodišnjeg prvenstva.

Kata tim u sastavu Ana Lujić, Karla Jurić i Dora Has osvojio je treće mjesto.

Unatoč dobrom nastupu izgubili su od ekipe Alfe iz Zagreba koje su na kraju osvojile i prvo mjesto u ekipnoj kategoriji.

Naši mladi sumještani Matea Ećimović u uzrasnoj kategoriji  U21 osvojila je treće mjesto, a Mihael je plasmanom u finale i osvojenim drugim mjestom potvrdio odlazak na Europsko Prvenstvo.

Nakon izbornog postupka Ana Lujić i Mihaela Ećimović, kao reprezentativci Hrvatske, predstavljati će Hrvatsku i Slavonski Brod na Europskom Prvenstvu koje će se održati u Pragu od 17 do 19 lipnja ove godine.

Čestitamo našim sportašima…

Potpis ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama za 2022 godina- potpis Ugovora o dodjeli sredstava

Obavještavamo udruge koje su ostvarile pravo na dodjelu financijskih sredstava sukladno Odluci o dodjeli sredstava za programe i projekte za 2022 godinu da će se potpisivanje

Ugovora o dodjeli sredstava održati u

petak 29.travnja 2022 godine

u 19 h

u općinskoj vijećnici općine Sibinj na adresi

108.brigade Zng 6,Sibinj

 

NAPOMENA:

Udruge koje nisu dostavile izmjenjene proračune po iznosima koji su im odobreni a koje će biti sastavni dio Ugovora o dodjeli sredstava dužne su to učiniti najkasnije do četvrtka 28.travnja 2022 u prostorijama jedinstvenog upravnog odjela općine Sibinj.

Ukoliko netko od udruga do navedenog datuma ne dostavi izmjenjeni obrazac proračuna neće moći biti u mogućnosti potpisati Ugovor o dodjeli sredstava.

Okršaj veterana općine Sibinj i Nk Trilja

Ovotjedne događaje u općini Sibinj obilježio je i okršaj ekipa nogometnih veterana općine Sibinj koja je ugostila svoje dugogodišnje prijatelje veterane NK Trilja.

Nakon dolaska i lagane okrijepe ispred prostorija Nk Mladosti iz Sibinja gosti su se uputili u obilazak šetnice oko jezera Petnja.

Potom su na stadionu NK Slobodnice odigrali  prijateljsku nogometnu utakmicu koja je zahvaljujući strijelcima Antunu Klepiću i Tomislavu Topaloviću završila pobjedom domaćina  2:1.

Nakon teške borbe na nogometnom terenu druženje je nastavljeno večerom uz pjesmu.

Putopisac i avanturist Rakela posjetio općinu Sibinj

Općinsku upravu općine Sibinj dana 25.travnja posjetio je veliki avanturist i putopisac te zaljubljenik u motore Željan Rakela iz Splita.

Na inicijativu domaćih zaljubljenika u motore Matije Solde te ekipe iz MK Sibinj nakratko smo ugostili goste iz Splita i Makarske.

Željan Rakela poznat je i po izdavanju knjize “300 000 km motoavanture” u kojoj je opisao život sebe i svoje obitelji na svim putovanjima koje je prošao s jednim motorom, na 5 kontinenata,kroz 7 godina i 300 000 km.

Načelnik Josip Pavić pozorno je slušao zanimljive dogodovštine Rakele te je predložio da se ova knjiga u suradnji sa MK Sibinj prezentira i u našoj općini.

Kroz prezentaciju knjige uključit ćemo i policiju i djelatnike Hak-a kako bi kroz to predavanje ukazali i na važnost i sigurnost vožnje motora ali i zanimljiv putopis zaljubljenika u putovanje i vožnju motora.

Održan godišnji koncert u Sibinju

Nakon dvije korona godine, u nedjelju 24.travnja u prepunom društvenom domu u Sibinju održan je godišnji koncert KUD-a Tomislav.

Članovi Kud-a Tomislav prikazali su plesove i pjesme kroz sve svoje skupine od najmladje djece pa sve do pjevačke skupine Sokolica.

Nazočne je pozdravila ponosna predsjednica Ankica Travarević zahvalivši svim članovima i voditeljima svih skupina najavivši smotru folklora “Oj Sibinju lipo selo naše” koje će se ove godine održati 19.lipnja.

Načelnik Josip Pavić zahvalio se predsjednici i članovima kuda na provođenju i sudjelovanju u svim programima i projektima općine Sibinj.