Općini Sibinj ocjena izvrstan

Institut za javne financije predstavio je 5.srpnja 2021 godine rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Prosječna proračunska transparentnost – mjerena je brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina.

U četvrtak 29.srpnja u općinsku upravu je i službeno stiglo priznanje Instituta.

U istraživanju općina Sibinj dobila je najvišu ocjenu izvrstan  (5) za transparentnost svog proračuna i za komunikaciju sa svojim stanovništvom.

Ana Luić putuje na Europsko prvenstvo u Finsku

U utorak 27.srpnja u općinskoj vijećnici općine Sibinj načelnik Josip Pavić ugostio je mladu sumještanku karatisticu Anu Luić iz Gornjih Andrijevaca.

Ana je naša četrnaestogodišnjakinja,članica karate kluba Slav.Brod koja je ove godine postala kadetska prvakinja Hrvatske.

Sredinom mjeseca kolovoza Ana putuje sa hrvatskom karate reprezentacijom u Finsku.

Na europskom prvenstvu u karateu u finskom gradu Tampere Ana će odmeriti snage sa najboljim karatisticama europe. Ovom prigodom načelnik Pavić poželio je našoj mladoj sumještanki sretan put,uspješne borbe i da se kući vrati sa odličjem oko vrata.

Sretno Ana…

Poziv za roditelje

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavljuje poziv na sudjelovanje u partnerstvu na projektu e-Dječja kartica – ”Mudrica“.

Poticajne obiteljske i populacijske mjere predstavljaju prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, te upravo iz spomenutoga razloga jedna od njih je e-Dječja kartica – „Mudrica“ kao potpora i olakšica roditeljima i njihovoj djeci.

E-Dječja kartica – „Mudrica“ kroz pogodnosti ili popuste na usluge ili proizvode za korisnike s djecom omogućava poboljšanje obiteljskog standarda.

Korisnici e-Dječje kartice – „Mudrice“ su svi roditelji (udomitelji i skrbnici) najmanje jednog djeteta do 18 godina života na području Republike Hrvatske te je usluga u potpunosti besplatna za korisnike.

Sudjelovanje u partnerstvu podrazumijeva osiguranje pogodnosti ili popusta za krajnje korisnike e-Dječje kartice – „Mudrice“.

Sve dodatne informacije o načinu sudjelovanja i uključivanju u projekt e-Dječja kartica – „Mudrica“  možete pronaći na web stranici: https://e-djecjakartica.hr ili se izravno obratiti na e-mail : info.djecjakartica@demografijaimladi.hr

U privitku je prezentacija za partnere s najvažnijim informacijama o e-Dječjoj kartici „Mudrica“.

Obavijest vlasnicima poljoprivrednih zemljišta

Poštovani mještani,

obavještavamo vas da je načelnik općine Sibinj Josip Pavić sa BPŽ potpisao Sporazum o provedbi projekta “Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima” na području općine Sibinj.

Pozivamo sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, o provođenju analize uzoraka tla,zaključno s 31.prosincem 2021. godine. Analiza tla će se provoditi u suradnji sa Regionalnim Centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije, a iznos od 390,00kn sa PDV-om po jednoj kontroli sufinancirati će u sljedećim omjerima:

  • Brodsko-posavska županija 50% odn. 195,00 kn po uzorku
  • Općina Sibinj 30%  odn. 117,00 kn po uzorku
  • krajnji korisnici usluge 20% odn.78,00 kn po uzorku

 

Obrazac o uzimanju uzoraka za analizu tla možete preuzeti ovdje:

Ove godine održana tradicionalna fišijada

U subotu 10.srpnja uspješno je nastavljen program ljetnih dogadjanja na području općine Sibinj.

Naime,uspješno je protekla najposjećenija općinska manifestacija pod nazivom “Fišijada u Sibinju”.

U prepunom sibinjskom parku u kuhanju najboljeg fiša natjecalo se 25 fiš majstora dok se u ukupnom poretku najviše istaknuo Josip Kitanović iz Velike Kopanice.

I ove godine za sve posjetitelje osiguran je fiš a sibinjskim parkom prenosio se miris pola šarana koji su pripremili članovi UŠR Petnja iz Sibinja. Tijekom večeri sve posjetitelje zabavljao je TS De Gotho iz Kutjeva.

Održana smotra folklora u Sibinju

U subotu 26.lipnja u Sibinju je održana tradicionalna smotra folklora pod nazivom

„Oj Sibinju, lipo selo naše” koju je i ove godine organiziralo sibinjsko Kulturno-umjetničko društvo „Tomislav”.

Ova smotra označila je početak ljetnih programa koji će se narednih tjedana održavati u mjestima naše općine.

Sve nazočne u ime načelnika i Općine pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Eraković dok je u ime organizatora nazočne pozdravila predsjednica Ankica Travarević.

Na ovogodišnjoj smotri sudjelovala su kulturno-umjetnička društva iz Velike Kopanice, Gornjih Andrijevaca, Strizivojne, Garešnice, Đakova, Josipovca Punitovačkog, Stupničkih Kuta, Novih Perkovaca i Hrkanovaca, a upriličena je i modna revija etno odjeće naše Tatjane Taje.

Večer je upotpunio TS Vranac .

HZJZ mještane općine Sibinj poziva na cijepljenje

Poštovani mještani,

ovim putem vas obavještavamo da MOBILNI TIM za cijepljenje Zavoda za javno zdravstvo, na temelju dopisa Ministarstva zdravstva o reorganizaciji pristupa cijepljenju protiv COVID-19 bolesti dolazi u našu općinu u SRIJEDU 30.06.2021. godine, s ciljem da se omogući cijepljenje protiv COVID-19 svim zainteresiranim osobama koje se do sada nisu cijepile protiv te bolesti.

 

Punkt cijepljenja bit će sala društvenog doma u Sibinju

SRIJEDA 30.06.2021:

  • od 9:00 do 12:00 sati

Napomena:

riječ je o PFIZER cjepivu

– I. doza bi bila SRIJEDA 30.06.2021;

– II. doza je predviđena u SRIJEDU 21.07.2021 u istim terminima (satnica vrijedi kao i za I. dozu)

 

Ovim putem HZJZ moli da informirate što veći broj ljudi iz općine Sibinj s ciljem većeg odaziva na I. dozu cjepiva.

 

Još jednom napominjemo cijepljenje će se odvijati u sali društvenog Doma Sibinj (adresa: 108. brigade ZNG 6)