Novi bicikl za volontera Crvenog križa

U četvrtak 15.travnja načelnik općine Sibinj Josip Pavić uručio je novi bicikl predsjednici Crvenog križa općine Sibinj Zdravki Kršan.

Povod dodjele novog bicikla bila je spoznaja da je nepoznati počinitelj sredinom prošlog mjeseca ukrao bicikl u vlasništvu gospodje Kršan dok je volonterski obavljala poslove podjele paketa korisnicima na području općine Sibinj.

Stoga je načelnik Josip Pavić čuvši to ,u znak zahvalnosti u ime općine kupio i dodjelio novi bicikl gdji Kršan.

Za posao koji obavlja već godinama i to volonterski najmanje je što smo mogli učiniti istaknuo je načelnik Pavić, dok gdja Kršan nije krila zadovoljstvo darom koji je dobila od općine Sibinj.

Održan koordinacijski sastanak

U općinskoj vijećnici općine Sibinj dana 15.travnja održan je prvi koordinacijski sastanak vezan za projekt uredjenja šetnice na jezeru Petnja.

Sastanku su uz načelnika općine Sibinj Josipa Pavića sudjelovali zamjenik načelnika Tomislav Topalović, predstavnici izvodjača Didakta i IkS ,te predstavnici nadzora i konzultanata.

U ovoj fazi su odradjene predradnje rezanja drveća na trasi uredjenja koje smetaju šetnici u suradnji sa Hrvatskim šumama, te je održan sastanak u vezi osmišljavanja poučnih tabli na samoj stazi.

Gradjevinski radovi bi krenuli kroz sedam dana čim meteorološki uvjeti dozvole.

Prema dinamičkom planu završetak radova očekuje se krajem kolovoza.

Potpisan ugovor s vatrogascima

U utorak 13.travnja u općinskoj upravi potpisan je ugovor o kapitalnoj donaciji.

Općinski načelnik Josip Pavić potpisao je tako ugovor o kapitalnoj donaciji sa dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sibinj za nabavu vatrogasnog vozila.

U ime DVD-a Sibinj potpisivanju su nazočili Danijel Ostović općinski vatrogasni zapovjednik te Marko Puškarić predsjednik VZO-a Općine Sibinj .

Potpisanim ugovorom sibinjskom vatrogasnom društvu tijekom 2021 godine bit će dodijeljeno 200 tisuća kuna za nabavu potrebnog vozila koji će poboljšati učinkovitost djelovanja vatrogastva na području općine te sigurnost njenih mještana

Uređen društveni dom u Grižićima

Poštovani mještani,

ovih dana završava se uređenje još jednog društvenog doma u općini.

Riječ je o društvenom domu u Grižićima koji je dobio novo ruho.

Postavljena je toplinska ovojnica i stavljen je sep, oličena je unutrašnost sale, te je postavljena nova kuhinja, isto tako postavljena je i nova ograda oko balkona te su postavljeni klima uređaji.

Nadamo se da će se novi izgled društvenog doma svidjeti našim sumještanima prilikom korištenja istog.

Postavljanje bukobrana u Slobodnici

Iz Hrvatskih autocesta u općinsku upravu pristigla je dobra vijest.

Dobra vijest pristigla je prvenstveno za naše sumještane, stanovnike ul.Hrvatskih branitelja iz Slobodnice koji stanuju neposredno uz autocestu A3 Zagreb-Bregana.

Prije tri godine načelnik općine Sibinj Josip Pavić obratio se upravi Hrvatske autoceste sa zamolbom za uvrštenje u Akcijski plan izgradnju barijere za zaštitu od buke na dijelu autoceste A3 koja prolazi i neposredno graniči sa našom ulicom Hrvatskih branitelja u Slobodnici i okolnim kućama.

Dopisom su nam potvrdili da je bukobran za Slobodnicu uvršten u Akcijski plan i Stratešku kartu buke .

Projekt izgradnje bukobrana je predan za izdavanje gradjevinske dozvole te će se po ishodovanju iste napraviti izvedbeni plan izgradnje te će se krenuti u izgradnju bukobrana.

Drago nam je da ce se i taj navedeni problem rijesiti na obostrano zadovoljstvo posebice na zadovoljstvo naših sumještana.

Obavijest mještanima- plaćanje provizije za uplatnice Hrvatskih voda

Poštovani mještani,obavještavamo vas da je načelnik općine Sibinj Josip Pavić dana 7.travnja 2021 potpisao Ugovor o financiranju troškova naknade za račune naknade za uređenje voda sa Hrvatskom poštom d.d .

Budući da je Zakonom o vodnom gospodarstvu s 1.1.2021 godine s Hrvatskih voda d.o.o na jedinice lokalne samouprave prenesen posao obračuna,dostave i naplate naknade za uređenje voda općinski načelnik Josip Pavić odlučio je da uz plaćanje naknade za račune komunalne naknade,račune za grobnu naknadu Općina snosi i novonastale troškove za naše mještane.

Stoga vas pozivamo da račune za naknadu za uređenje voda koje ste dobili ovih dana bez plaćanja provizije plaćate u poslovnicama Hrvatske pošte d.d. na području RH.

Nadamo se da ćemo i na ovaj način olakšati kućne buđete naših sumještana.

Potpisani novi ugovori iz Programa općine Sibinj

U petak, 2.travnja u općinskoj upravi sklopljeni su novi ugovori iz Programa poticaja za mlade obitelji te Programa za poduzetnike sa podučja općine Sibinj.

Iz Programa za mlade obitelji općinski načelnik Josip Pavić potpisao je ugovore sa dvije obitelji,dok su tri ugovora potpisana sa novim obrtnicima koji su otvorila te započela sa radom sa svojim tvrtkama.

Svi potpisnici ostvarili su pravo na nepovratna sredstva od općine Sibinj.

Nastavak je ovo uspješnih Programa koje je osmislila općina Sibinj te u dvije godine privukla mnoštvo mladih obitelji u našu općinu te ohrabrila i dala vjetar u leđa našim mladim poduzetnicima i obrtnicima u njihovim počecima.

Ovim putem pozivam mlade obitelji da se skrase i odluče na život upravo u općini Sibinj,a mi smo tu da osiguramo uvjete i sredstva za navedene programe.

 

Podjela paketa najugroženijima

Crveni križ općine Sibinj ovih dana provodi još jednu akciju.

U suradnji sa općinom organizirano je preuzimanje i dostava paketa za 86 korisnika koji koriste usluge.

Podjela paketa hrane iz projekta “Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje” i ovog puta djeli predsjednica općinske organizacije Crvenog križa Zdravka Kršan svakim danom od 8 h do 14 h.

U protekloj godini općina Sibinj također je za rad Crvenog križa izdvojila 70 tisuća kuna što će se vjerujemo odraziti i u ovoj.

Isto tako poklon pakete dobit će i sedamnaestoro djece čiji roditelji ostvaruju pravo na pomoć.

Drago nam je da smo i u ovo predblagdansko vrijeme uspjeli podijeliti poklon pakete kako najmladjima tako i osobama treće životne dobi koji stanuju sami.

 

Potpisani Ugovori o radu sa 26 osoba

U ponedjeljak 29.ožujka u društvenom domu u Sibinju održana je uvodna konferencija i potpisivanje ugovora sa 26 novih zaposlenica.

Riječ je o projektu “Nastavljamo zajedno” odnosno II. faze projekta Zaželi.

Tako će 26 dugotrajno nezaposlenih žena obilaziti preko 160 korisnika pružajući im svakodnevnu pomoć u čišćenju njihovih domova, odlasku po lijekove i namirnice,integraciji u društvenom životu, održavanju osobne higijene, te ostalim potrebama. Uz zaposlenje koje će trajati 12 mjeseci djelatnice će uz rad pohađati i školu za dodatno zanimanje koje se upisuje u radnu knjižicu.

Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda te iznosi gotovo 2,4 milijuna kuna.

Drago nam je da smo i na ovaj način osigurali našim sumještanima osobama treće dobi svakodnevnu pomoć, a našim sumještankama posao.