U nedjelju 16.veljače obilježavanje Dana općine i škole nastavljeno je tradicionalnim polumaratonom “Putevima sibinjskih žrtava”.

Na dionici od Jakačine male preko Brčina, Grižića i Gornjih Andrijevaca pa sve do Sibinja u dužini od 22 kilometra naši rekreativci,udruge i djeca navedenu dionicu pretrčali su u nepuna 3 sata.
U čast “sibinjskim žrtvama” koji su bili mahom iz odvoračkog kraja,ovaj polumaraton se uspješno održava šestu godinu za redom.
Uz pozdravne riječi zahvale načelnika općine Sibinj Josipa Pavića sve trkače te molitvu na samome startu predvodio je župnik župe Sv.Filipa i Jakova Željko Grigić.
Uz brojnu školsku djecu te udruge s područja općine već šestu godinu za redom na polumaratonu sudjeluju naši prijatelji iz Našica,Osijeka,Slatine,Kutine,Siska i Zagreba predvođeni našim brodskim trkačkim klubom Brace koji uvijek imaju samo riječi hvale za organizaciju istog.
Uz ovogodišnji velik broj učenika u cilj ovog polumaratona ušlo je 580 trkača. Polažući vijence i paleći svijeće u čast na poginule seljake dan je završio svečanom večerom i dodjelom zahvalnica u društvenom domu u Jakačini Maloj.