Obavještavamo mještane da je načelniku općine Sibinj, Josipu Paviću, pristigla potvrda kako je izabran za sudjelovanje na Danu izabranih mladih političara u Europskoj uniji (YEP – Young Elected Politicians Programme’s 2020) koji će se održati u Bruxellesu.

Naime, krajem veljače načelnik općine Josip Pavić prijavio se na otvoreni natječaj EU na koji se mogu prijaviti svi mladi izabrani političari iz Europske unije koji nisu navršili 40 godina.
U natječaju se trebalo zadovoljiti potrebne uvjete te izabrati područje (Zeleni dogovor, Kohezijska politika, Budućnost Europe) u kojem bi kandidat bio prepoznat i izabran od strane komisije natječaja uz detaljnu obradu njegovih višegodišnjih iskustava i provođenju politika.
Kroz svoje iskustvo načelnik Pavić istaknuo je želju za sudjelovanje u debati o Kohezijskoj politici kroz razdoblje od minimalno pet godina.

Ovih dana iz Odbora regija EU načelnika Pavića izvjestili su da je njegova prijava na natječaj bila vrlo konkurentna te da je između 600 prijavljenih mladih političara iz Europske unije izabran među 150 političara EU koji će imati priliku obratiti se na Europskom tjednu regija i gradova koji će se održati tijekom listopada u Bruxellesu.

Čast nam je i zadovoljstvo što će o našoj općini, županiji ali i državi te svom iskustvu u kohezijskoj politici i provođenju projekata za govornicom EU govoriti upravo naš načelnik.
Čestitamo!