U subotu, 1. lipnja u župi Nikole Tavelića u dvorani škole Hugo Badalić u Sl.Brodu održan je 19. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Na susretu se okupilo više od tisuću osoba s područja cijele Đakovačko osječke nadbiskupije, ali i gradova Siska i Zagreba.
Susret je predvodio nadbiskup Đuro Hranić uz koncelebraciju dvadesetak svećenika od kojih su dvojica svećenika bila iz naše općine.
Tako je uz nadbiskupa, na misi sudjelovao Odvorački župnik Željko Grigić sa svojim ministrantima, kao i sibinjski mladomisnik Filip Sertić.
Programu 19. Nadbiskupijskog susreta osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji u ime općine Sibinj prisustvovao je načelnik Josip Pavić. Cilj okupljanja je podići razinu svijesti šire javnosti o osobama s invaliditetom,njihovim problemima i potrebama te im ovakvi susreti mnogo znače.

Nakon mise uslijedio je kulturno umjetnički program te predavanje za roditelje, a nakon toga i druženje koje su priredili brojni volonteri, suradnici u župi,veterani 108. brodske brigade, te razne udruge.

%d blogeri kao ovaj: