Obavijest i poziv obveznicima poreza na nekretnine za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama prema Zakonu o lokalnim porezima.


Poštovani mještani općine Sibinj, obavještavamo vas da je 01. siječnja 2017.g. na snagu stupio Zakon o lokalnim porezima (N.N. 115/2016.) kojim se u porezni sustav Republike Hrvatske uvodi porez na nekretnine, a ukida se komunalna naknada koja je bila propisana Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

Za prikupljanje podataka zadužen je Jedinstveni upravni odjel općine Sibinj koji ovim putem obavještava i poziva vlasnike i korisnike nekretnina da će radi ustrojavanja i vođenje evidencije, te radi pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje Rješenja o porezu na nekretnine i zaduživanja obveznika plaćanja poreza, na svoje kućne adrese uskoro dobi ti Obrazac za obračun poreza na nekretnine.

Obrazac je potrebno čitko i istinito ispisati sa svim podacima koji se u njemu traže te ga dostaviti u Općinu.

Krajnji rok za dostavu Obrazaca za obračun poreza na nekretnine je 30.09.2017.g., ali se preporučuje da se dostavi odmah po dobivanju odnosno ispunjavanju Obrasca zbog kratkog zakonskog roka i velikih gužvi koje će nastati.

Obrasce možete dostaviti poštom na adresu:
Općina Sibinj, ul. 108. brigade ZNG 6, 35252 Sibinj
ili osobno donijeti u prijemni ured Općine.

Javni poziv - POREZ NA NEKRETNINE


Preuzimanje dokumenata:

Obrasci su dostupni u pdf i xslx formatu, za pregled istih, potreban Vam je Acrobat Reader ili Microsoft Excel.

Javni poziv i obrasci za obračun poreza na nekretnine