Poštovani roditelji, nakon uvođenja jednosmjenske nastave u OŠ Sibinjskih žrtava u Sibinju, zajednički cilj Općine i Škole bilo je iste uvjete omogućiti i u školi u Slobodnici.

Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za utvrđivanje uvjeta za početak rada iz Ministarstva znanosti i obrazovanja izdalo Rješenje o ispunjavanju uvjeta za početak rada područne škole u Slobodnici u dislociranom objektu u društvenom domu u Slobodnici.
S ovim rješenjem ispunjeni su svi zakonski uvjeti kako bi s početkom nove školske godine 9.rujna i škola u Slobodnici krenula sa jednosmjenskom nastavom.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić i ravnatelj škole Josip Šišmanović zadovoljni su rješenjem ministarstva znanosti i obrazovanja, te je već i održan sastanak u vezi opremanja učionica odnosno prostora zajedničkim snagama.
Cilj je prionuti poslu, te pripremiti učionice i sve potrebno kako bi naši mališani dočekali novu školsku godinu u svojim novim učionicama.

Nastavak je ovo kontinuiranog provođenja zajedničkih projekata Općine i Škole u cilju stvaranja boljih uvjeta našoj djeci.