Dana 22.9.2019., 72 vozača započelo je svoju avanturu na još jednom brdsko-biciklističkom maratonu na našoj svima nam dragoj Petnji. Biciklistička utrka pod nazivom XCM Petnja održava se već tradicionalno svake godine u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige.

Kružni maraton vozio se obroncima Dilj Gore, a krug je bio dugačak 30 km. Vozači su kretali sa Petnje,a ruta je prolazila blizu Pljuskare, oko samog jezera, pa sve do Rastušja gdje su se vozači popeli u Šumu Striborovu iznad Slavonskog Broda, te završili krug opet na Petnji. Ovisno o kategoriji vozači su vozili jedan, jedan i pol ili dva kruga.

Naši domaćini iz Biciklističkog kluba Festung iz Slavonskog Broda su ostvarili značajne rezultate, pa je tako Bernard Berić u Elite kategoriji odvezao 60 km te osvojio 8. mjesto u Elite kategoriji, a Domagoj Safundžić u kadet kategoriji osvaja 1. mjesto odvezavši 1 krug od 30 km, te drugoplasiranog ostavio za 14 minuta. Najbrži na maratonu bio je Matej Skuzin iz Požege. Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinule su se ekipe iz HGSS-a koji su bili na ključnim lokacijama.

U ovu trku koja upotpunjuje ponudu na području naše općine uključila se i sama općina Sibinj.