U petak 21.lipnja u općinskoj upravi općine Sibinj potpisan je darovni ugovor između OŠ Sibinjskih žrtava i općine Sibinj. Ugovor o darovanju zemljišta su tako potpisali ravnatelj Josip Šišmanović i načelnik općine Josip Pavić u kojem škola daruje općini Sibinj zemljište od 3309 m2 za izgradnju budućeg vatrogasnog doma u Sibinju.

Na temelju zamolbe općine Sibinj a u svrhu izgradnje budućeg vatrogasnog doma, škola je na temelju Odluke školskog odbora te potvrde i suglasnosti županijske Skupštine odobrila darovanje navedenog zemljišta općini.

Danas su stvoreni preduvjeti za početak još jednog projekta od kojeg će cijela zajednica imati veliku korist a to je sigurnost svih mještana naše općine istaknuo je načelnik Pavić, dok je ravnatelj Josip Šišmanović izrazio zadovoljstvo da se i škola mogla uključiti u rješavanje ovako velikog problema te stvaranju uvjeta vatrogascima dostojnih 21.stoljeća.

Potpisom ugovora sudionici su svoje potpise ovjerili kod javnog bilježnika a potom će uslijediti i predaja istih u gruntovnicu.
Uknjižbom u zemljišne knjige vjerujemo da ćemo zajedno sa svojim vatrogascima sjesti i krenuti u planiranje projektiranja budućeg vatrogasnog doma.

Ovo je nastavak suradnje općine i škole u provođenju projekata od interesa cjelokupne zajednice.