U petak 5.travnja u općinskoj upravi općine Sibinj potpisan je Ugovor o kapitalnoj donaciji sa dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sibinj.
Ugovor su tako potpisali načelnik općine Sibinj Josip Pavić i predsjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Marko Puškarić.
Na temelju Odluke o kapitalnoj donaciji, koju su usvojili općinski vijećnici, ugovorom je sibinjskim vatrogascima dodjeljeno 150 tisuća kuna za nabavku navalnog vozila.

“Nabavka navalnog vozila nam je prijeko potrebna kako bi se društvo moderniziralo te bilo brže i efikasnije u obavljanju svojih zadaća. Ova sredstva će nam uz onih 50 tisuća kuna koje smo dobili od Županije uvelike olakšati i pomoći pri kupnji navalnog vozila za koje društvo štedi gotovo tri godine”, istaknuo je pri potpisivanju ugovora predsjednik Marko Puškarić. Načelnik općine Sibinj Josip Pavić tom prigodom je istaknuo kako je svjestan potrebne modernizacije vatrogasnih društava, nadajući se da će sibinjski vatrogasci ova sredstva iskoristiti za vozilo koje im je najpotrebitije a sve sukladno Zaštiti od požara na području naše lokalne jedinice. Isto tako načelnik Pavić upoznao je predsjednika DVD-a Sibinj Marka Puškarića o intenzivnom rješavanju lokacije zemljišta za budući vatrogasni dom u Sibinju u čije se rješavanje uključila i naša osnovna škola Sibinjskih žrtava a sve kako bi budući projekt vatrogasnog doma u Sibinju općina mogla kandidirati putem budućih EU natječaja.

%d blogeri kao ovaj: