U ponedjeljak, 6. svibnja predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj posjetili su našu općinu. U sklopu ovog posjeta predstavnici veleposlanstva posjetili su osnovnu školu Sibinjskih žrtava i općinu Sibinj. Cilj ove posjete je provođenje projekta koje provodi Američko veleposlanstvo u RH, a po prvi puta u Brodsko posavskoj županiji, pod nazivom “MeetUS”.

Naglasak projekta ima za cilj zadržati dobre odnose koje imaju naše dvije države s ključnim sudionicima javne uprave, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu, te dodatno upoznavanje naših dviju država.

U sklopu posjete osnovnoj školi učenici su imali prigodu postavljati pitanja i pričati s predstavnicima veleposlanstva isključivo na engleskom jeziku.
Predstavnike veleposlanstva u ponedjeljak 6. svibnja predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj posjetili su našu općinu.
Predstavnike veleposlanstva, Dianu Matijaš-Vengar, Besima Halilovića, Radovana Alaupovića i Tinu Mašić u općini Sibinj ugostio je i načelnik općine Sibinj Josip Pavić sa suradnicima upoznavši ih kako sa općinom Sibinj tako i s projektima koje provodimo.