Poštovani mještani,
u četvrtak 29. kolovoza zajedno sa predstavnicima tvrtke Vodovod d.o.o. sudjelovao sam na sastanku u Hrvatskim vodama d.o.o. u Zagrebu u vezi projekta Brod 2.

Na sastanku koji sam inicirao sa predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i Hrvatskih voda istaknuo sam zajedničku važnost provedbe cjelokupnog projekta s ciljem omogućavanja dostojnih uvjeta u 21. stoljeću stanovnicima naše županije naglasivši dio koji se odnosi na općinu Sibinj, jer se najveći dio projekta odnosi na našu općinu.
Također sam istaknuo želju za zajedničkom suradnjom i Vodovoda d.o.o kao i svih partnera na projektu sa ministarstvom i Hrvatskim vodama sve u svrhu privođenja projekta samome kraju te stavljanja istoga u prioritetne projekte Hrvatskih voda za buduće sufinanciranje od strane Europske unije.
Voditelj projekta g. Tomljanović je nazočne upoznao o statusu projekta “Brod 2” i do sada učinjenim radnjama.
Zaključci ministarstva i Hrvatskih voda su da je projekt “Brod 2” u visokoj fazi gotovosti, no naglašavaju budući da je isti veliki projekt koji treba ići na odobravanje u EU da se na istom treba ubrzano raditi, žurno prioniti otklanjanju komentara koji su dobiveni od Jaspersa (savjetodavnog tijela Europske komisije) ,nadalje ističu da se treba sa projektantima proći Studiju projekta te poprabiti dijelove iste, i da se trebaju intevizirati sastanci između nositelja projekta i Hrvatskih voda.
Državni tajnik ministarstva zaštite okoliša g. Mario Šiljeg je istaknuo da je do sada ugovoreno mnogo sličnih projekata u RH no isto tako naglasio je da će se vjerojatno sa mnogo od njih i raskinuti ugovori budući da se neki nisu ni pokrenuli i da je to prilika da projekt “Brod 2” uđe u navedene prioritetne projekte.
Tom prilikom naglasio je da se žurno mora poraditi na “glancanju” ovog projekta na koji ne smije biti prigovora od strane Europske komisije jer bi to ponovno odgodilo vrijeme početka provedbe.
Tako je za četvrtak 5. rujna sazvan sastanak u Vodovodu, na kojem će se izvjestiti Projektni tim projekta o zaključcima sa sastanka iz Zagreba ali i napraviti plan za žurno otklanjanje grešaka u projektu, dogovora koordinacije sa Hrvatskim vodama i ministarstvom zaštite okoliša a sve kako bi projekt što prije bio spreman za odobrenje od strane Europske komisije.

O svim daljnjim aktivnostima veznih za projekt Brod 2 ću vas redovno obavještavati.

S poštovanjem,
Načelnik Josip Pavić

%d blogeri kao ovaj: