U petak, 4. svibnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivan Mažuranić u Sibinju održano je Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu” 2018.
Sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Josip Šišmanović, a uz uz brojne organizatore i predstavnike škola u provedbi ove preventivno-edukativne aktivnosti, već godinama sudjeluje i Policijska uprava Brodsko-posavska.Natjecanje “Sigurno u prometu” provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela, provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te praktičnog dijela natjecanja, upravljanja biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.
Ove godine, u natjecanju su sudjelovali učenici 14 osnovnih škola s područja Brodsko-posavske županije. Ekipe su kroz natjecanje vodili suci i voditelji. Zadaća svake učeničke ekipe bila je pokazati znanje i vještine u području prometne kulture, putem on-line testiranja i provjere vještine upravljanja biciklom na vježbalištu.

Voditelji i predstavnici organizatora su najboljima u natjecanju podijelili zaslužene nagrade, diplome i pohvalnice.

Foto: PU Brodsko-posavska