U ponedjeljak 3.siječnja u sali društvenog doma u Sibinju uručena su uvjerenja o osposobljenosti za djelatnice općine koje rade u projektu  “Nastavljamo zajedno”.

Od 26 zaposlenih žena, njih 13 osposobljeno je za još jedno dodatno zanimanje cvjećar-aranžer, a rezultat je danas stečena javna isprava o završenom obrazovanju /osposobljavanju s pravom upisa u radnu knjižicu.

Obrazovanje i osposobljavanje žena pripadnica ciljane skupine jedan je od elemenata projekta “Nastavljamo zajedno!“ koji teži ostvarenju olakšanog pristupa tržištu rada,jačanju kompetencije i radnog potencijala, te unaprijedjenja razine kvalitete  nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja s područja općine Sibinj istaknula je voditeljica projekta Blanka Japundžić koja je uručila uvjerenja djelatnicama.

Ukupno trajanje programa cvjećar aranžer bilo je 135 sati, što je uključivalo 55 sati teorijske i 80 sati praktične nastave.

Edukaciju je provelo Pučko otvoreno učilište Libar iz Slavonskog Broda,ugovorena vrijednost osposobljavanja je 66.300,00 kn a financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u okviru projekta „Nastavljamo zajedno!“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena Zaželi – faza II.

I ovaj projekt financiran EU sredstvima bliži se svome kraju,a Općina Sibinj s nestrpljenjem očekuje raspisivanje idućeg natječaja “Zaželi” kako bi i dalje mogli svakodnevno pomagati našim sumještanima treće životne dobi.