U nedjelju 28. listopada u svečanoj dvorani Kristal u Slavonskom Brodu održan je svečani prijem višestruko dragovoljnih darivatelja krvi te dodjela priznanja Hrvatskog Crvenog Križa. Istoga dana slavio se i Dan darivatelja krvi a sve prisutne pozdravila je ravnateljica Gradskog Crvenog križa Slavonski Brod prof. Mirjana Matanović zahvalivši svim darivateljima na onome što rade dugi niz godina nesebično davajući sebe kako bi pomogli nepoznatim osobama.

Među 120 darivatelja krvi koji su najviše puta dali krv u našoj županiji bili su i mještani općine Sibinj. Tako su Mato Jurić i Marijan Vargašević iz Sibinja dobili priznanje za 40 puta, Damir Brezić iz Sibinja te Zlatko Rosandić iz Gornjih Andrijevaca dobili su priznanje za 30 puta, te Šemsa Stanić iz Sibinja koja je dobila priznanje za 20 puta darovanu krv.

Svečanoj dodjeli priznanja darivateljima nazočio je i načelnik općine Sibinj Josip Pavić koji je istaknuo odličnu suradnju sa Crvenim križom ali i ponos što su njegovi sumještani medju onima koji su darivali krv najviše puta u županiji. Priznanje i znak zahvale načelnik Pavić uručio je Zdravki Kršan iz Sibinja za 55 puta darivanu krv.

Kada je mom ocu bila potrebna krv svi su se digli na noge i darovali mu krv i od tog trenutka sam sama sebi rekla da ću i ja darovati krv i od tada to radim istaknula je Zdravka Kršan koja je dobila priznanje za 55 darovanu krv iako je s današnjim danom darivala već 60- ti put.

Cijela općina može biti ponosna na sve naše darivatelji krvi jer kako im se zahvaliti na onome što nesebično čine nego im reći jedno veliko HVALA…