U organizaciji Ministarstva poljoprivrede te uz partnere konferencije, Hrvatske šume, Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu i Istarsku županiju u Puli 27. i 28. listopada 2022. godine  održani su 3.Dani poljoprivrede,ribarstva i šumarstva na kojima su se okupili posjetitelji iz cijele Hrvatske.

U ime općine Sibinj konferenciji je sudjelovao i načelnik općine Sibinj Josip Pavić.

Ovom prihodom predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelili su nove ugovore iz Programa ruralnog razvoja.

Ovogodišnja konferencija uključivala je edukativne prezentacije na temu šumskih resursa i protupožarne zaštite šuma,interaktivne panel rasprave na temu primjera dobre prakse u hrvatskoj poljoprivredi, međuresorne suradnje i utjecaja klimatskih promjena na prehrambenu sigurnost, dok je program prezentacija zaokružen predstavljanjem nove financijske perspektive u sektoru ribarstva i akvakulture, za koji je do 2027. osigurano 2,6 milijardi kuna. Tijekom konferencije, proizvođači iz raznih dijelova Hrvatske izložiti su svoje domaće poljoprivredno-prehrambene proizvode, od kojih mnogi nose oznake zaštićene izvornosti i zemljopisnog podrijetla na razini EU.

Ministrica poljoprivrede je tijekom predstavljanja Strateškog plana ZPP-a 2023.-2027. objavila da je Europska komisija upravo odobrila hrvatski Strateški plan, ključan za raspolaganje sredstvima iz europskih poljoprivrednih fondova.