Dječji tjedan proslavljen u školi u Sibinju
Ovogodišnji Dječji tjedan koji je posebno bio posvećen učenicima od 1. do 4. razreda, nizom aktivnosti proslavili su učenici i učitelji Osnove škole Ivan Mažuranić iz Sibinja.

Tako je školu posjetio mađioničar Jozo Bozo koji je održao četiri edukativno-odgojne predstave za učenike od 1. do 4. razreda, u kojima je dao niz poruka: Manje vremena pred ekranima, više na zraku s prijateljima, jesti zdravo, piti mnogo vode, prati zube.

Također, organizirano je crtanje na pločniku za sve prvašiće te sportska natjecanja za učenike od 2. do 4. razreda koji su odmjerili snage u igri graničar. Nakon natjecanja podijeljene su skromne nagrade, lopte, diplome, priznanja…., a učenici su opet pokazali jedinstvo i timski rad.

Za učenike drugih razreda održano je predavanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Prvi dio obuhvaćao je interaktivno predavanje o zaštiti od požara, poplave i potresa, a učenici su pokazali vrsno znanje o provedbi sigurnosnih mjera zaštite. Drugi dio predavanja održao je predstavnik MUP-a, koji je objasnio na koji način se treba ponašati u blizini minsko-eksplozivnih sredstava. U trećem dijelu predavanja, učenike su na školskom dvorištu dočekali vatrogasci s dva vatrogasna vozila te su demonstrirali brojne vježbe u kojima su i sama djeca sudjelovala.

Dječji tjedan zaključen je prodajnom izložbom igračaka za djecu Afrike. Sav prilog koji su prikupili prodajom, ide za pomoć siromašnoj djeci u Kamerunu.

/ebrod/