U srijedu 30.prosinca točno u podne iz Sibinja je krenuo mali konvoj pomoći za potresom pogođena naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Uz prikupljena sredstva, mještani općine Sibinj odazvali su se prikupljanjem kućanskih i higijenskih potrepština, deka, popluna, kozmetičkih proizvoda, lijekova, odjeće za djecu… te nizom drugih potrepština. Općina Sibinj donirala je mnoštvo agregata, goriva, grijalica i deka koje posjeduje naš Centar za civilnu zaštitu.

Veliko hvala Sibinjskoj udruzi mladih koji su inicirali ovu akciju i u par sati prikupila više od sto tisuća kuna koje će se proslijediti direktno obiteljima pogodjenih potresom budući da se stupilo u kontakt sa dosta njih.

Hvala svima koji su donjeli ono što su mogli od srca, hvala volonterima, članovima udruge, sibinjskim vatrogascima, našim ribičima, mještanima koji su nesebično pomogli uplatom novčanih sredstava, mještanima koji su stavili svoja vozila na raspolaganje, obrtnicima koji su donirali kruh, svima koji su ponudili bilo kakav drugi oblik pomoći.

Iz Sibinja je krenulo šest kombi vozila te se nadamo da će ova pomoć doći i do najmanjeg zaseoka na tom području.
Ovo je samo jedan mali znak pažnje od mještana općine Sibinj za Sisak, Petrinju, Glinu te okolna mjesta.