U četvrtak, 24. svibnja u Zagrebu je održano svečano potpisivanje Ugovora o financiranju Mjere 7.
Potpisivanju su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Ovom prigodom potpisana su 102 ugovora sa predstavnicima općina i gradova za 102 projekta ukupne vrijednosti 330 milijuna kuna. Posebno zadovoljstvo danas imao je načelnik općine Sibinj Josip Pavić koji je sa ravnateljicom agencije gđom Copić potpisao Ugovor o financiranju za izgradnju dječjeg vrtića u Sibinju vrijednog 6.073.735,68 kn. Općina Sibinj dobit će tako potpuno novi, suvremeno opremljeni dječji vrtić koji će polaziti 3 skupine djece.

Ovo je povijesni dan za općinu Sibinj budući da smo jedna od najvećih općina u Brodsko posavskoj županiji, a nemamo vrtić tako da je ovo iza projekta kanalizacijske mreže koji će se provoditi na području općine najveći projekt koji će se za sada izgraditi u ovom mandatu.
Ovim projektom unaprijedit ćemo uvjete života u našoj zajednici, te pružiti našoj djeci i roditeljima najbolje uvjete u županiji. Nakon potpisa ovog ugovora općina ima 8 mjeseci za provođenje postupka javne nabave, zatim slijedi izbor izvođača kao i početak samih radova ističu u općini.

Uz načelnika Pavića sredstva za svoje projekte ostvarili su i općina Brodski Stupnik, Gundinci i Staro Petrovo selo.