U utorak 5.rujna 2023 godine u općinskoj vijećnici općine Sibinj upriličen je prijem uspješnih mladih sportaša sa područja općine Sibinj.

Tako je načelnik Pavić ugostio Mateu Ećimović iz Gromačnika (članica Karate klub Brod); Emu Antunović iz Sibinja (članica Kajak kanu kluba Marsonia) i Frana Holjevac iz Sibinja(član Kajak kanu kluba Marsonia).

Matea ovih dana nakon osvojene brončane medalje na državnom prvenstvu u karateu putuje u Grčki Heraklion na Kreti gdje će ponosno predstavljati republiku Hrvatsku na Mediteranskim igrama u pijesku u disciplini kate.

Sibinjac i mladji kadet Fran Holjevac nakon gotovo osvojenih svih mogućih odličja u disciplini kajaka jednosjeda u svojoj kategoriji sutra putuje s Hrvatskom reprezentacijom u Poljsku na Turnir olimpijskih nada gdje će se natjecati u disciplinama na 200 i 500 metara.

Mlada Ema Antunović iz Sibinja inače učenica 7.razreda naše škole veslanjem se bavi dvije godine a svoj ormar je do sada napunila mnoštvom odličja.

Nakon što je u lipnju ove godine u disciplini maraton postala prvakinja, 16.rujna putuje u Zagreb na državno prvenstvo.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić ovom prigodom čestitao je mladim sportašima na do sad osvojenim odličjima kroz njihova natjecanja ,istaknuo ponos jer su naši sumještani uspješni u svojim sportovima te im poželio što bolje plasmane na natjecanjima koja su pred njima.

Nadalje načelnik se zahvalio i njihovim roditeljima koji su i sami aktivni u različitim sportovima na upornosti i požrtovnosti u radu sa svojom djecom.