U petak 29.srpnja u općinskoj vijećnici općine Sibinj održan je još jedan u nizu radnih sastanaka.

Općinski načelnik Josip Pavić sazvao je ovaj sastanak kako bi nazočne upoznao sa još jednim projektom koji općina Sibinj želi ostvariti apliciranjem na EU fondove.

Radi se o ideji nastavka uredjenja  Petnje kao rekreacijske zone općine Sibinj te promišljanju privlačenja većeg broja turista na našu destinaciju.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici hrvatskih voda; hrvatskih šuma ;ureda za graditeljstvo BPŽ, Zavoda za prostorno planiranje BPŽ, konzultant i projektant općine koji je sve nazočne upoznao sa idejnim projektom rekreacijske zone Petnje.

Predstavnici javnopravnih tijela pohvalili su ovakav način pristupa, komunikacije i prezentacije ovako kompleksnog projekta upoznavši ih pritom sa eventualnom problematikom projekta u samom procesu planiranja.

Projekt bi obuhvatio interpretacijski centar,ribički klub,opservatorij- točka za promatranje teleskopom, restoran, adrenalinski park,šetnicu kroz krošnje,teatar na vodi,zip-line, te paint ball jungle.

U daljnoj fazi razrade projekta razmijenit će se potrebni podaci izmedju Općine te hrvatskih voda i šuma a sve kako bi se dobili što precizniji podaci za specifične lokacije unutar projekta.

Mogućnost prijave na ovakve natječaje otvorit će se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti kroz natječaje Ministarstva turizma te druge natječaje iz novog programskog razdoblja.

Nakon što smo uredili šetnicu oko jezera ovim projektom želimo još više oplemeniti i obogatiti našu turističku ponudu.

Iako svjesni da je pred nama još puno posla i ovaj projekt nastavak je promišljanja s ciljem pozicioniranja općine Sibinj kao jedne od najpoželjnjije destinacije u našoj županiji.