Poštovani mještani,
ovih dana potpisali smo još jedan ugovor.
Radi se o nabavi tri BikeStop Checkpoint odmorišta ,projektu vrijednom 250 tisuća kuna za koji su sredstva osigurana iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent koje je TZ Brodsko – posavske županije aplicirala prema Hrvatskoj turističkoj zajednici.
Tako je u ime TZ Brodsko posavske županije sporazum potpisala direktorica Ružica Vidaković; u ime općine Sibinj načelnik Josip Pavić dok je u ime izvođača radova ugovor potpisao Bojan Lukić.
Cilj ovog projekta je obogatiti biciklističku infrastrukturu u općini Sibinj postavljanjem tri BikeStop odmorišta uz već postojeće stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste.
Vjerujemo kako sve ove aktivnosti koje radimo unazad nekoliko godina dovode do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala što je iskazalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i sadržaj za bicikliste.
Isto tako ovaj projekt je značajan za razvoj cikloturizma naše općine te pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi.
Kao i mnogo naših projekata i ovaj projekt primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.
Bikestop odmorišta postavljamo početkom listopada i nadam se da će vam se i ovaj projekt svidjeti.