Poštovani mještani, obavještavamo vas da je sinoć (30.studenog) održana sjednica Općinskog vijeća općine Sibinj.

Na sjednici je usvojen Proračun za 2019. godinu u iznosu od 26 milijuna kuna. Proračunom su osigurana sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Sibinju s čijom izgradnjom se planira započeti s početkom iduće godine, osigurana su sredstva za održavanje male škole, stipendija, pomoći za novorođeno dijete u iznosu od 2000 kn, za program pomoći mladim obiteljima pri kupnji zemljišta ili kuće, sufinanciranje troškova djece u dječjim vrtićima povećano je sa 300 na 500 kn mjesečno, sufinanciranje dječje igraonice, nadalje osigurana su sredstva za sufinanciranje učeničkih karata za srednjoškolce, sredstva za jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim stanovnicima općine i osobama s invaliditetom, osigurana su sredstva za rad udruga i župa, za izgradnju staza i kolnika, nove javne rasvjete, uređenje društvenih domova, rad i djelovanje osnovne škole Sibinjskih žrtava, rad vatrogasaca i civilne zaštite, održavanje javne rasvjete i nerazvrstanih cesta na području općine, zapošljavanje osoba kroz EU projekte i projekte HZZ-a, uređenje šetnice oko jezera Petnja, šumskih prometnica, kupnju novog vatrogasnog navalnog vozila, manifestacija, strategije turizma, kupnju zemljišta za buduće projekte općine Sibinj, nabavku opreme sukladno zakonu o otpadu, projektiranje novih projekata te mnogih drugih projekata od važnosti za našu općinu.

Na istoj sjednici jednoglasno je donesena i Odluka o neradnim nedjeljama i blagdanima trgovačkih objekata, pokretnih trgovina i kioska na području općine Sibinj. Inicijativu je pokrenula općina Sibinj početkom mjeseca listopada na koju su sve pozitivno odazvali svi obrtnici i poduzetnici kako s područja naše općine tako i veliki koncerni koji imaju trgovine na području naše općine. Ova odluka pobjeda je naših obrtnika kroz solidarnost, zajedništvo i brigu za svoje djelatnike te im svima ovim putem zahvaljujemo.
Ovom Odlukom trgovački objekti, pokretne trgovine i kiosci na području općine Sibinj neće raditi nedjeljama i blagdanima počevši s 1.1.2019 godine.

Uvjereni smo da će primjer općine Sibinj slijediti i ostale općine kako naše županije tako i cijele lijepe naše, a mi u općini Sibinj ćemo se i dalje truditi unaprijediti kvalitetu života svih naših sumještana.

Komentari (1)

  • Stjepan Ranogajec

    Drago mi je da ste smogli snage i hrabrosti donijeti takvu odluku koja će olakšati život mladih majki koje pretežno rade u trgovinama i da će radost blagdana i nedjelja moći provesti u krugu svojih najdražih.Još jednom iskrene čestitke Načelniku , Vijećnicama i Vijećnicima koji su donijeli takvu odluku.
    Stjepan Ranogajec- član predsjedništva HSP AS i županijski vijećnik skupštine KZŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: