U ponedjeljak 25. rujna 2017. u prostorijama Vodovod d.o.o održan je radni sastanak Projektnog tima za izradu studijske i tehničke dokumentacije za projekt Brod 2. Na sastanku su uz voditelja projekta Brod 2 Davorina Tomljanovića prisustvovali i direktori društva Stjepan Aščić i Danijel Kovačević kao i načelnici općina obuhvaćeni navedenim projektom, a u ime općine Sibinj sastanku je nazočio načelnik Josip Pavić.

Na sastanku su svi sudionici uključeni u projekt vodoodvodnje i vodoopskrbne mreže obuhvaćene ovim projektom bili upoznati s činjenicama odnosno izvršenim aktivnostima na izradi studijske i tehničke dokumentacije. Nadalje bilo je riječi o rokovima završetka pojedinih dijelova projekta, te usklađivanju aktivnosti svih strana na provedbi u svrhu uspješnog završetka projekta. Ponajviše je bilo govora o problemima rješavanja imovinsko-pravnih poslova koji su u tijeku gdje se u narednih par mjeseci mora riješiti preko 2 tisuće što privatnih što javnih čestica odnosno potpisati Ugovori o pravu služnosti sa tim dionicima. Slijedom toga svaka općina će morati osigurati osobu koja će raditi samo na poslovima priprema, sastavljanja, usklađivanja te potpisivanja navedenih ugovora. Općina Sibinj je prva od općina koje su uključene u ovaj projekt osigurala osobu te u ovom trenutku riješila oko 50% imovinsko-pravnih odnosa-ugovora budući da se gotovo 40% projekta Brod 2 odnosi na općinu Sibinj.

Općina Sibinj će uskoro sazvati i sjednicu općinskog vijeća kako bi donijeli Odluku o pravu služnosti za 50-tak čestica u vlasništvu općine u korist Vodovod d.o.o a sve kako bi prijava, kao i sama izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže mogle krenuti na vrijeme.

Na ovu temu još nema komentara. Vaše mišljenje nam je važno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Općine Sibinj. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, klevetanja i vulgarnog izražavanja. Općina Sibinj zadržava pravo brisanja neprimjerenog komentara bez najave i objašnjenja. Komentari se objavljuju u realnom vremenu te Općina Sibinj nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila.

%d blogeri kao ovaj: