U srijedu, 27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR). 

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnog razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Općina Sibinj ovom prigodom je dobila dodatnih 100 tisuća kuna za projekt Izgradnje parkirališta na groblju sv. Matija u Sibinju. Potpisivanju Ugovora o sufinanciranju nazočila je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac kao i pomoćnica ministrice Katica Mišković, dok je u ime općine Sibinj Ugovor o sufinanciranju u iznosu 100 tisuća kuna potpisao načelnik općine Josip Pavić.

Nastavak je ovo koordiniranog praćenja i prijavljivanja natječaja od strane našeg jedinstvenog upravnog odjela  na nacionalna sredstva i ministarstva budući da je općina Sibinj i u I. krugu navedenog natječaja prošla sa 100 tisuća kuna za projekt Izgradnje (nastavka) pješačke staze u Bartolovcima.