Općinsko vijeće Općine Sibinj održalo tematsku sjednicu na temu neobjektivnog izvještavanja novinara HRT-a Petra Vlahova o općini Sibinj

Općinsko vijeće Općine Sibinj na izvanrednom je zasjedanju u petak, 10. ožujka 2017 donijelo zaključak u kojemu najoštrije osuđuje višemjesečna neargumentirana prozivanja Općine Sibinj i iznošenje neistina od strane novinara HRT-a Petra Vlahova u emisijama “Hrvatska uživo”, u kojima se općinu Sibinj proziva da koči razvoj poduzetništva i gospodarstva na tom području.

Rasprava je tekla po klubovima stranaka, a nakon toga i pojedinačno po vijećnicima. Donesen je zaključak da „Gospodin Petar Vlahov iznosi netočne i neistinite informacije bez da je iste najprije provjerio, zbog čega dovodi u zabludu  gledatelje i nanosi štetu općini Sibinj. U prilog tome ide i neosporna činjenica da je i javna televizija za koju radi Vlahov usvojila demanti Općine Sibinj, a kojim ispravlja netočne informacije koje je Vlahov prenio u emisijama “Hrvatska uživo”.

Naši postignuti rezultati rada i zajednički projekti nisu zaslužili ovakve objede i nećemo dopustiti da se ti rezultati umanjuju. Naši mještani nisu to  zaslužili. Ljubazno molimo gospodina Vlahova neka ubuduće  prije prenošenja bilo kakvih informacija vezanih uz općinu Sibinj iste prvo provjeri, u skladu s novinarskim postulatom, jer nitko nema pravo na iznošenje neistina“, stoji u zaključku koje je jednoglasno donijelo Općinsko vijeće Općine Sibinj.