U srijedu, 21.veljače općina Sibinj je od ministarstva mirovinskog sustava na svoju adresu dobila Odluku o financiranju provodjenja Programa zapošljavanja žena-Zaželi. Naime, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekta ovo je deveta Odluka o financiranju projektnog prijedloga koju izdaje ministarstvo. 

Projekt pod ugovornim brojem UP.02.1.1.05.0102 i nazivom “Zajedno za općinu!” financirat će se u potpunosti iz Operativnog programa EU Učinkoviti ljudski potencijali. Provedbom projekta “Zajedno za općinu!” zaposlit će se 16 žena koje će pružati usluge starijim i nemoćnim osobama s područja općine Sibinj dok će ih minimalno 8 pohadjati i odredjeni program obrazovanja s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.
Cjelokupni projekt “Zajedno za općinu!” trajat će 30 mjeseci a vrijednost projekta je 2.382.241,40 kn čije se potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava očekuje kroz 10- tak dana.

Nastavak je ovo apliciranja općine Sibinj na projekte koja su u potpunosti financirana europskim sredstvima a sve kako bi proračun općine redovito podmirivao ostale programe i mjere ističe načelnik Pavić.

%d blogeri kao ovaj: