Već devetu godinu Marijanski zavjet za domovinu organizira pješačko hodočašće cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 11. lipnja te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2023. godine. Hodočašće povezuje gotovo sva Marijanska svetišta Lijepe naše.

Zbog od davnina poznate odanosti hrvatskog naroda katoličkoj Crkvi i pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, te svojevrsnom zavjetu danom u Domovinskom ratu po kojem smo izborili slobodu, hodočašćem se želi iskazati zahvalnost za slobodu, dostojanstvo i vjernost te napredak hrvatskog naroda i Domovine ,a ujedno se moli za trajnost tih istih vrednota.

U skladu s ovogodišnjim geslom hodočašća Marijanskoga zavjeta – „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (cf.  Lk 1,39) – učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo te dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

U općini Sibinj se možete priključiti na ruti Sibinj – Pleternica 18.lipnja oko 9.30 h kod crkve Sv.Ivana Krstitelja u Sibinju.

Prijaviti se možete na

https://www.marijanskizavjet.hr