U subotu 22.kolovoza, na blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice, u novosagrađenoj crkvi sv. Ivana Pavla II u Bartolovcima, pomoćni biskup đakovačko osječki mons. Ivan Ćurić blagoslovio je nova zvona.

Na crkveni zvonik uzdignuta su tri zvona, jedno u čast sv. Ivanu Pavlu II, zaštitniku crkve u Bartolovcima, drugo sv. Bartolu apostolu, zaštitniku sela i treće Majci Božjoj Kraljici, zaštitnici svih nas.

Zvona su izrađena u njemačkom gradu Passauu a njihova vrijednost iznosi 350 tisuća kuna. Njihovu izradu i nabavku pomogli su financijski Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Sibinj, ali i sami vjernici, župljani sela Bartolovci svojim dobrovoljnim prilozima. Kum posvete zvona, načelnik Općine Sibinj Josip Pavić simboličnim je udarcem čekića u zvono oglasio njihovo uzdignuće na zvonik, a isto su učinili i biskup Ivan Ćurić, domaći župnik vlč. Pero Stanić, a potom i brojni okupljeni župljani.

Tijekom listopada biti će upriličena i svečanost posvete crkve koja je najavljena za 22. listopada 2020. na spomendan sv. Ivana Pavla II.