U utorak. 21. svibnja u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata iz Programa održivog razvoja lokalnih jedinica.

Tako je ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.
Tom prigodom ministrica Gabrijela Žalac istaknula je da su ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja), a sve s ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva lijepe naše.

U ime općine Sibinj ugovor o sufinanciranju pod nazivom “Izgradnja pješačke staze u naselju Završje” potpisao je načelnik Josip Pavić. Potpisivanju ugovora nazočili su i pomoćnici ministrice gđa Katica Mišković i g. Dragan Jelić. Potpisom ovog ugovora općini Sibinj dodjelit će se 350 tisuća kuna za navedeni projekt.

Nastavak je ovo ulaganja u komunalnu infrastrukturu koristeći kako državne tako i europske programe i javne natječaje.