U subotu, 25. svibnja u županijskoj Vijećnici održan je službeni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Plinacro-a, Crodux-a, te predstavnika vlasnika rafinerije Brod a na kojem su potpisani obvezujući dokumenti nužni za realizaciju projekta “Opskrba prirodnim plinom Rafinerije nafte Brod”; Sporazum o izgradnji, operativnom korištenju i održavanju izravnog plinovoda, između Rafinerije nafte Brod, Zarubežnjefta i Crodux plina d.o.o.; Glavni ugovor o opskrbi prirodni plinom, između RNB i Crodux plina d.o.o. te Predugovor o priključenju na transportni sustav, između Plinacro d.o.o. i Crodux plina d.o.o.

Na sastanku je sudjelovala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je istaknula da se potpisivanjem ovih sporazuma konačno stvaraju pravni preduvjeti za rješavanje pitanja plinifikacije rafinerije i prelaska na novi čišći energent koji će eliminirati zagađenje prouzročeno radom rafinerije koja sada kao pogonsko gorivo koristi mazut.

Ugovorom o priključenju Crodux se obvezuje platiti Plinacro-u sve troškove izgradnje priključka na, MRS Slobodnica. Realizacijom ovog Projekta Plinacro-u su osigurani i dodatni prihodi za transport plina i prodaju transportnih kapaciteta.

Na sastanku su sudjelovali župan Danijel Marušić, gradonačelnik Sl.Broda Mirko Duspara, saborski zastupnik Pero Ćosić, a u ime općine Sibinj načelnik Josip Pavić.

%d blogeri kao ovaj: