U vijećnici Brodsko-posavske županije u četvrtak, 7. ožujka održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za jednokratne aktivnosti udruga iz područja vatrogastva za 2019. godinu.

Upravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske županije je krajem siječnja 2019. godine objavio javni natječaj za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga iz područja vatrogastva na koji su se prijavila dobrovoljna vatrogasna društva Sibinj, Donji Andrijevci, Okučani.

Ugovor sa zamjenikom župana gosp. Bošnjakovićem potpisao je predsjednik DVD-a Sibinj gosp. Marko Puškarić u čijoj je pratnji bio i načelnik Pavić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sibinj ove godine ima u planu kupnju navalnog vozila te smo ovim potpisivanjem Ugovora od Županije dobili potporu od 50 tisuća kuna što će nam dati jedan vjetar u leđa.

Problem u našim društvima je starost vozila koje posjedujemo koja je u prosjeku 35 godina, stoga nam je modernija oprema uistinu potrebna kako bismo bili brži i efikasniji. – izjavio je načelnik općine Sibinj, Josip Pavić