Poštovani mještani, obavještavamo vas da je tijekom prošle godine općina Sibinj uputila zahtjev za postavljanje kamere za nadzor brzine Policijskoj upravi Brodsko-posavske županije i to na dionici ceste D525 kroz naselje Sibinj.

Unaprijed provedenim mjerenjem utvrđeno je da je dnevna migracija navedenom dionicom 7000-8000 vozila dnevno. Zbog te činjenice te učestalih kretanja vozila brzinom veće od dopuštene predstavljajući tako veliki rizik za ostale sudionike u prometu, kao i zbog prometnih nesreća koje su se dogodile na navedenoj dionici, zamolili smo PU Brodsko-posavsku postavljanje kamere za nadzor brzine.

Ovih dana u općinsku upravu stigao je dopis u kojem nas obavještavaju da je statističko-analitičkim pokazateljima o prometnim nesrećama te dionicama na kojima vozači učestalo krše prometne propise vezane za prekoračenje dopuštenih brzina zahtjev općine Sibinj za postavljanje kamere za nadzor brzine opravdan.

Budući da fiksni uređaj za mjerenje brzine mora biti priključen na niskonaponsku električnu mrežu, općina Sibinj se uključila u provedbu ovog zajedničkog projekta. U dijelu sufinanciranja navedenog projekta općina Sibinj snosit će troškove priključka struje i plaćanje mjesečne potrošnje električne energije.

Nadamo se da ćemo i na ovaj način povećati sigurnost te brigu za naše mještane, te i dalje ukazivati na potrebu povećanja sigurnosti u našim naseljima.