Nakon što je ovih dana Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim internetskim stranicama objavila rang listu za Operaciju 7.4.1 iz Programa ruralnog razvoja, već u ponedjeljak 26. ožujka u općinu Sibinj stigla je i službena Odluka o prihvatljivosti prijavljenog projekta za Izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Sibinju.

Navedenom odlukom dodjeljeno je 55 bodova po prijavljenom projektu te će općina Sibinj za navedeni projekt ostvariti financijsku potporu iz EU sredstava u maksimalnom 100-postotnom iznosu od 6.073.735,68 kn.

Projekt izgradnje budućeg dječjeg vrtića u Sibinju obuhvatit će izgradnju glavne vrtićke zgrade,kotlovnice i radionice,parkirališnih mjesta,ograde oko objekta sa pješačkim stazama,dječjeg igrališta kao i cjelokupno opremanje vrtića.

Provedba projekta izgradnje dječjeg vrtića doprinjet će jačanju konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Sibinj ističe općinski načelnik Josip Pavić koji je iznimno ponosan na ovaj projekt koji godinama čekaju generacije a koji će se uskoro i ostvariti. Općina Sibinj će i dalje kontinuirano pratiti EU natječaje kako bi pravovemeno kandidirali projekte koji su od važnosti za našu općinu.