Stanovnik općine Sibinj, Mihael Dobenko, iz naselja Jakačina Mala, apsolutni je pobjednik 13. Šumarske olimpijade, koja je održana 15. i 16. ožujka 2018. godine u Austriji.

Ovaj izniman uspjeh daroviti Mihael je ostvario u konkurenciji 116 mladih šumara s područja Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u nekoliko kategorija : preciznom piljenju i obaranju stabla, mijenjanju lanca i kombiniranom piljenju, te kresanju grana, tzv. “jež”, te se na kraju okitio trostrukim zlatnim odličjem i peharima.

Dana 27. ožujka 2018. godine zamjenik načelnika općine Sibinj Tomislav Topalović primio je u prostorijama Općine Mihaela Dobenka, te mu u ime načelnika općine Josipa Pavića i svoje osobno ime čestitao ovaj značajan uspjeh i uručio mu prigodan poklon.

Mihaelov uspjeh je potvrda da se upornim radom i odricanjem, uz puno ljubavi u onome što čovjek radi,  mogu postići nevjerojatni rezultati.

Činjenica da je ovaj rezultat stigao u skromnu i poštenu obitelj s područja naše Općine čini nas izuzetno ponosnima i sretnima, te ovim putem još jednom čestitamo Mihaelu i njegovoj obitelji.