Svečano otvoren dječji vrtić Sibinj

U nazočnosti ministrice poljoprivrede RH Marije Vučković, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića te ravnateljice APPRRR-a Matilde Copić u petak, 25. rujna 2020. godine, svečano je otvoren dječji vrtić Sibinj.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića finaciran je iz Podmjere 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, odnosno iz Operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.
Izgradnja ovog projekta doprinijet će ostvarenju općeg cilja – jačanju konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Sibinj te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada.
Izgradnjom vrtića ostvareni su specifični ciljevi projekta, i to unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Sibinj.

Glavna zgrada dječjeg vrtića, veličine oko 630 kvadratnih metara, ima prostor za boravak djece u tri odgojno-obrazovne skupine – jednu jasličku i dvije vrtićke. Dovoljno je to za smještaj ukupno 54-ero mališana koji će uživati i u višenamjenskoj dvorani, a bez vlastitih prostorija nisu ostali niti odgajatelji, kao ni uprava Vrtića.
Parcela veća od 1800 kvadrata na kojoj se nalazi vrtić, omogućit će mališanima da u cijelosti uživaju i u boravku na otvorenom, a osnivanjem vrtićke ustanove, nakon mnogo vremena, omogućeni su kvalitetni uvjeti provođenja skrbi o djeci i predškolskog odgoja na području cijele Općine.
Svima okupljenima obratio se i načelnik općine Sibinj Josip Pavić koji nije mogao sakriti ponos na još jedan uspješno realiziran.
Posvetu zgrade izvršio je prečasni Tomislav Vlaović, a u obilazak prostorija sve je povela v.d.ravnateljica Marijana Cmrečnjak Majstorić sa suradnicama.
Projekt vrijedan 7,2 milijuna kuna financiran je najvećim dijelom iz sredstava Europske unije iz Mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja, točnije sa 6.073.735,68 kn dok je ostatak podnio općinski proračun.

Nadamo se da će se svidjeti našim mališanima.

%d blogeri kao ovaj: