4. rujna 2016 godine blagoslovom nove Vatrogasne zastave i svetom misom za sve stradale vatrogasce u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, potom i svečanim mimohodom vatrogasnih ešalona i vozila, prigodnom pokaznom vježbom spašavanja stradale osobe s visine i svečanom sjednicom uz dodjelu vatrogasnih priznanja, u Sibinju je proslavljena 90. obljetnica osnutka i neprekinutog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sibinj.

U središnjem parku u Sibinju bili su postrojeni vatrogasni ešaloni kojima je zapovijed za kretanje u svečanom mimohodu vatrogasaca i vatrogasnih vozila izdao načelnik Općine Sibinj Josip Pavić, koji je predsjedniku DVD-a Mladenu Vinčazoviću uručio novu, prethodno u crkvi posvećenu zastavu DVD-a Sibinj. Osim domaćina slavljenika u mimohodu su sudjelovali i njihovi gosti, pripadnici vatrogasnih društava iz Banovaca, Brodskog Stupnika, Bebrine, Garčina, Lužna, Oprisavaca, Oriovca, Slavonskog Broda, Slavonskog Kobaša, Slobodnice, Živika-Pričca, a vatrogasne koračnice svirali su članovi Limene glazbe Slavonski Brod. Pokaznu vježbu spašavanja stradale osobe na krovu visoke zgrade prikazali su članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Slavonskog Broda.

Na svečanoj sjednici prisustvovao je i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko posavske županije Milan Šulter i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Sibinj Mladen Pavlik.


%d blogeri kao ovaj: