Posebno božićno ozračje ove je godine, uoči svetkovine Rođenja Gospodinova, vladalo u filijalnoj crkvi Duha Svetoga u Gromačniku.

Uoči mise Polnoćke, djeca i mladi su po prvi puta u ovoj župi uprizorili žive jaslice, na radost brojnih okupljenih vjernika.

Za scenski prikaz rođenja Gospodinova u betlehemskim jaslicama zajednički su se pripremali više od mjesec dana, trudeći se da sve bude autentično. Sve je pokrenula župljanka Anita Terzić, sa željom da se u njihovom selu i crkvi ponovno vrati duh Božića, zajedništva i radosti. U tome je dobila podršku župnika,brojnih vjernika iz Gromačnika kao i roditelja djece, pa je hvalevrijedna ideja brzo prerasla u pravi projekt.

Scenski prikaz priredila je vjeroučiteljica Mirjana Tolić.

Djeca su tako utjelovila Svetu Obitelj, pastire, anđele i mudrace; čak su nabavili i žive životinje a sve kako bi se vjernicima dočarala skromnost i jednostavnost betlehemskih jaslica. Sve su dodatno obogatile tri djevojčice iz KUD-a Krešimir Šimić iz Podcrkavlja, koje su sviranjem na tamburicama animirale cjelovečernji duhovni program.

U Gromačniku je tako, u svetoj božićnoj noći, ponovno zasjalo zajedništvo brojne djece i mladih, ali i starijih, koji su zahvalnoga srca došli proslaviti Isusov rođendan.

 

Izvor: Radosna vijest

Autor: Ivica Vlašić

foto: Bernard Tomas