U utorak, 14. ožujka na inicijativu župnika Božidara Nađa i naše Anite Terzić iz Gromačnika organiziran je Križni put za djecu.

Na ovogodišnji Križni put odazvali su se djeca i mladi župe Krista Kralja iz Brodskog Varoša u zajedništvu sa djecom iz nekoliko susjednih župa Slavonskobrodskog i Sibinjskog dekanata.

Okupljanje je bilo ispred filijalne crkve Duha Svetoga u Gromačniku nakon čega su se svi okupljeni zaputili pješice na Križni put na brdu iznad Gromačnika.

Križni put predvodio je župnik Božidar Nađ, a nakon uvodne molitve ispred kapelice Majke Božje uz pratnju vjeroučiteljica, učitelja i roditelja, djeca su pošla za križem predvodeći pobožnost križnoga puta prilagođen njihovom uzrastu.

Noseći naizmjenično križ ispred svake postaje, djeca su strpljivo i hrabro svjedočila ozbiljnosti Kristove Muke i patnje na Križu.

Kod posljednje postaje ove korizmene pobožnosti župnik je blagoslovio djecu te su svi zajedno izrekli molitvu „Oče naš“ kao zahvalu Gospodinu za prekrasno vrijeme koje ih je pratilo cijelim putem, te hvalu za veliki odaziv djece i mladih, njih oko 150. Po povratku sa križnog puta djeca su se okrijepila sokovima i grickalicama ispred crkve u Gromačniku.

Na ovoj prekrasnoj pobožnosti uz djecu i mlade iz Varoša i Gromačnika te njihove vjeroučiteljice Marije Šaf, ove godine po prvi puta sudjelovala su i djeca iz Osnovna škola Sibinjskih žrtava u pratnji ravnatelja Josipa Šišmanovića te učiteljica razredne nastave kao i njihovih vjeroučiteljica  Marine Špehar i Marjane Šušnjare.

Na koncu je župnik Nađ zahvalio ponajprije dragom Bogu te svima koji su doprinijeli u organizaciji ove prekrasne pobožnosti u želji i nadi da se i narednih godina djeca i mladi okupe  oko Gospodinovog Križa.