Poštovani mještani,

ovih dana u općini Sibinj je realiziran još jedan turističko infrastrukturni projekt koji će pridonjeti razvoju cikloturizma na području Brodsko posavske županije.

Radi se o projektu postavljanja

tri Bike Stopa za bicikliste ( odmarališta za bicikliste ).

Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije apliciranjem na Fond Hrvatske turističke zajednice za sredstva izdvojena na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent.

Ukupna vrijednost projekta je 253.125,oo kn a njegov cilj je bio obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri Bike Stop odmarališta uz već postojeće stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Ovih dana završne radove obišli su direktorica TZ Brodsko posavske županije Ružica Vidaković i načelnik općine Sibinj Josip Pavić.

 

Bike Stop stanice su postavljene na slijedećim lokacijama:

  • na Trgu Kralja Tomislava u centru Sibinja,
  • na lokaciji ispred Društvenog doma u Jakačini Maloj
  • na izvoru Kralja Tomislava na jezeru Petnja.

 

Značajan je ovo projekt za razvoj cikloturizma na području naše općine te stvaranje dodane turistističke vrijednosti i nadamo se da će se ovaj projekt svidjeti ljubiteljima biciklizma kao i svim našim posjetiteljima istaknuo je tom prigodom načelnik Pavić.