U utorak 4. lipnja 2019. godine u suradnji sa osnovnom školom Sibinjskih žrtava riješeno je pitanje zemljišta za budući vatrogasni dom u Sibinju.
Tijekom mjeseca ožujka ove godine općina Sibinj je uputila zamolbu za darivanje zemljišta u vlasništvu škole Sibinjskih žrtava. Površina navedenog zemljišta iznosi 3359 m2 i nalazi se na kč.br.3462 k.o. Sibinj u blizini sadašnjeg travnatog nogometnog igrališta u Sibinju, a procijenjena vrijednost istog je 143 tisuće kuna.

Nakon odobrenja našeg zahtjeva od strane školskog odbora danas je suglasnost na darivanje istog potvrdila i županijska Skupština iz razloga jer je Županija BPŽ osnivač škole.

Budući da općina Sibinj u svom vlasništvu nema zemljište na kojem bi izgradila vatrogasni dom zahvaljujemo ravnatelju škole Josipu Šišmanoviću koji je prepoznao važnost i potrebu ovakog važnog projekta koji će sutra biti od velikog značaja za sve mještane općine Sibinj.
Za sada je osnovni cilj osigurati zemljište za izgradnju budućeg vatrogasnog doma, a nakon što se otvori novo Programsko razdoblje ( 2021-2027 ) u kojem će prema najavama biti na raspolaganju Europski fond namijenjen isključivo za izgradnju i opremanje vatrogasnih domova te kupnju vatrogasnih vozila kandidirati će se upravo novi vatrogasni dom u Sibinju.

Cilj općine Sibinj je stvoriti uvjete dostojne 21.stoljeću vatrogascima koji su 24 sata 365 dana u godini na raspolaganju svojim mještanima.
Uvjereni smo da ćemo kao i do sada, i ovaj projekt provesti u djelo od ideje pa sve do realizacije, pritom koristeći sredstva europske unije, a sve u cilju povećanja sigurnosti mještana naše općine.