U srijedu 22.ožujka u prostoru Društvenog doma u Sibinju u 18 h izvršeno je preuzimanje tj. opremanje postrojbe Civilne zaštite opće namjene općine Sibinj.

Članovi postrojbe tako su zadužili svoju opremu koja se sastoji od kombinezona, jakne, cipela, rukavica, kape, reflektirajućeg prsluka, te pripadajućih oznaka.
Također, prilikom zaduživanja opreme organizirano je i fotografiranje svih članova, prikupljanje osobnih podataka i potpisivanje iskaznice postrojbe civilne zaštite za svakog člana. Po izradi fotografija iskaznice postrojbe će se plastificirati i dodijeliti svakom pripadniku.
Ujedno, načelnik općine Sibinj Josip Pavić članovima civilne zaštite najavio je i skorašnju svečanu smotru postrojbe te vježbu koja će se održati krajem travnja.
Općina Sibinj ovim činom nastavlja uspješnu izgradnju svog sustava civilne zaštite, kako bismo našim stanovnicima pružili najvišu moguću razinu zaštite u slučaju katastrofa i velikih nesreća.
Ustrojavanjem zavidne razine funkcionalne osposobljenosti postrojbe civilne zaštite, uz redovne snage zaštite i spašavanja i kapacitete koje imamo u našim vatrogascima, želimo postati jedna od perjanica sustava civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije. U ovo opremanje pripadnika civilne zaštite Općina je uložila 56 000 kn, a do kraja godine planira se uložiti u nabavku opreme gotovo 200 000 kn.