Generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić blagoslovio je u srijedu 18. svibnja 2016. godine kamen temeljac i početak radova gradnje filijalne crkve sv. Ivana Pavla II u Bartolovcima.

Bio je to najljepši dar koji su mještani Bartolovaca mogli darovati sv. Ivanu Pavlu II. na 96. obljetnicu njegova rođenja, jer je ovo prva crkva u Đakovačo-osječkoj nadbiskupiji koja nosi ime po velikom svecu našeg vremena. Svečanosti su prisustvovali dekan Sibinjskog dekanata vlč. Tomislav Vlaović, župnik župe Slobodnica Pero Stanić kao i načelnik općine Sibinj Josip Pavić.

Župa sv. Marka je osigurala sredstva, vrijednost izgradnje prve faze je cca milijun kuna, a radovi u ovoj fazi bi trebali biti gotovi u roku 4 mjeseca. Crkva će biti kao mala bazilika, trobrodna, visine 10 metara, sa 150 sjedećih i 100 stajaćih mjesta.

Tom prigodom u temelje buduće crkve je postavljen kamen temeljac sa datumom početka radova, ali i posebna povelja koju je uz župnika Peru Stanića potpisao i nadbiskup Đuro Hranić, a na kojoj su upisana imena trenutnog nadbiskupa Đakovačke nadbiskupije, župnika župe Slobodnica, načelnika općine Sibinj, te predsjednice RH.


%d blogeri kao ovaj: