Ove godine Marijanski zavjet za Domovinu organizira 5. zavjetno hodočašće. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

Ruta hodočasničkog puta povezuje najznačajnija marijanska svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu. Hodočašće je krenulo 08. lipnja 2019. godine iz Osijeka, a završava 21. kolovoza 2019. godine u Dubrovniku.
Hrvatski narod je oduvijek poznat po svojoj vjernosti Katoličkoj Crkvi i po pobožnosti Djevici Mariji, kojoj podigao brojna svetišta diljem Domovine.
Također, ovaj događaj nadovezuje se na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije, dok smo molili krunicu i nosili je oko vrata; i kojoj uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

Ruta Marijanskog zavjeta za Domovinu prolazi kroz Općinu Sibinj 15. lipnja 2019. godine, na putu od Slavonskog Broda do Pleternice. Hodočasnici se očekuju u Općini Sibinj između 10:30 i 11:00 sati.

Ovim putem obavještavamo sve mještane da se mogu priključiti hodočasnicima na njihovom putu kroz Općinu