Ovih dana provodi se akcija čišćenja nepropisno odbačenog otpada koji su neodgovorni počinitelji odbacili u šumske predjele naše Općine na relaciji županijske ceste prema naselju Jakačina Mala (relacija Dugovac).

Djelatnici općine u tri dana su prikupili više prikolica raznovrsnog otpada koji će se propisno zbrinuti. Obavještavamo sve mještane da je Općina uspostavila sustav zaprimanja obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada kojim možete prijaviti putem naše internet stranice sibinj.hr
Apeliramo na sve mještane i ovim putem da je strogo zabranjeno odlagati bilo kakvu vrstu otpada na javne površine na predjelima naše općine. Osoba koja se zatekne da odlaže otpad bit će kažnjena sukladno Odluci o komunalnom otpadu, te ovim putem molimo sve one koji vide takve osobe da ih upozore, uslikaju te prijave putem internet stranice sibinj.hr ili osobno u općinu Sibinj.

Općina Sibinj u posljednje tri godine mnogo je uložila u zaštitu okoliša i smanjivanju otpada na našem području. Tako smo svakom domaćinstvu osigurali kante za papir i plastiku, postavili smo 9 zelenih otoka za razvrstavanje otpada, napravili reciklažno dvorište… proveli niz edukacija kratkim letcima po svim domaćinstvima.

Mnogo je učinjeno, ali isto tako još ćemo mnogo toga učiniti kako bi spriječili ovakvo ponašanje neodgovornih osoba. Nakon što se završi sa ovim čišćenjem u istom predjelu postavit će se table sa zabranom odlaganja otpada.
Vjerujemo da nam je svima u cilju da naša općina bude još ljepša i čišća.

PRIJAVITE NEPROPISNO ODBAČEN OTPAD !

Preuzimanje obrasca