Stožer CZ Općine Sibinj: Slijedi rast temperatura, moguće su poplave! Pravodobno zaštitite imovinu

Stožer civilne zaštite Općine Sibinj obavještava sve građane Općine da vremenske prognoze predviđaju rast temperatura i kišu te posljedično, i otapanje snijega, što će izazvati stvaranje povećanih količina voda u vodotocima te moguće izlijevanje vode iz njezinih tokova.
Poučen dosadašnjim iskustvima, Stožer civilne zaštite savjetuje građanima, posebice onima koji žive na područjima koja su u prethodnim razdobljima bila izloženija poplavljivanju, da pravodobno zaštite svoju imovinu, a naročito kućanske i ostale električne aparate podizanjem ili premještanjem u više dijelove stambenih objekata, s ciljem sprečavanja nastajanja šteta.

Stožer civilne zaštite Općine Sibinj će, prema potrebi organizirati dežurstvo, a pripadnici operativnih snaga Općine Sibinj bit će na raspolaganju svim stanovnicima kojima će pomoć biti potrebna uslijed eventualnih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Općinska vatrogasna zajednica je izdala zapovijed svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja Općine Sibinj prema kojoj su se vatrogasne postrojbe dužne pripremiti i staviti na raspolaganje svu raspoloživu opremu i ljudstvo, a jednako tako će postupati i sve ostale žurne službe.

U slučaju potrebe, javite se na broj hitnih službi: 112 ili 193 ili broj Općine Sibinj 035/425-298.

%d blogeri kao ovaj: