Tijekom ovog vikenda kulturno umjetničko društvo Tomislav iz Sibinja, na poziv Hrvatske katoličke misije i predsjednice gđe. Ankice Jukić iz Bad Sackingena, sudjelovao je na obilježavanju Sv.Fridolina zaštitnika grada Bad Sackingena u Njemačkoj.

Svečano obilježavanje Fridolinfesta 2018. započelo je u nedjelju 11. ožujka svečanom svetom misom koju je predvodio osobni tajnik pape Benedikta XVI Georg Ganaweil, a nastavljeno je s procesijom u centru grada.
U svečanoj procesiji su sudjelovale sve gradske službe u svečanim odorama, glazbeni orkestar te članovi katoličkih misija zemalja poput Italije i Tajlanda dok su Hrvatsku i zastavu općine Sibinj predvodili i nosili članovi KUD-a Tomislav iz Sibinja na čelu s predsjednicom Ankicom Travarević i članovima Hrvatske katoličke misije iz Bad Sackingena i Basela.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić imao je čast sudjelovati na svečanom prijemu kod gradonačelnika Alexandera Guhla te upisati se u Zlatnu knjigu grada zajedno sa nekoliko gradonačelnika susjednih gradova i osobnim tajnikom pape Benedikta XVI.

U nastavaku proslave uslijedila je fešta u prostorijama Hrvatske katoličke misije na kojoj se okupilo gotovo 350 osoba. U programu je naš kud Tomislav zajedno sa kud-om iz Basela priredio bogat kulturno zabavni program koji je oduševio posjetitelje.

Ovo je drugi put da naš kud Tomislav posjećuje naše Hrvate u Njemačkoj te smo uvjereni da će se ova tradicija nastaviti.

%d blogeri kao ovaj: